Dušené vepřové maso s kedlubnou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřové maso - plec, karé, krkovice, kýta
    • 1
      ks kedlubna větší
    • 30
      g uzený špek nebo slanina, cca
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek dle chuti, cca větší
    • snítka tymiánu nebo majoránka či rozmarýn - dle chuti
    • sůl
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka s vodou

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme zatáhnout.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
3
Ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky či nudličky pokrájenou kedlubnu a dodusíme vše doměkka. Vyndáme snítku z tymiánu, dle chuti dosolíme, opepříme, zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme.
4
Podáváme s bramborem, noky, těstovinami, knedlíkem...

RADA: Naučte se ty nejlepší knedlíky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: