Gnocchi

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 15
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory sypké
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 70
      g ementál
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
2
Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu.
3
Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dana
    Dana |

    3. 3. 2016 15:06

    Dobu vareni dat na minimum, po vyplavani vyndat! Nebo taky pridat mouku, zalwzi to taky na bramborach. Hystrie nepomuze.

  • Ondra
    Ondra |

    25. 2. 2015 17:04

    S promnutí ,ale je to naprostá píčovina !!!

  • lilyrose
    lilyrose |

    25. 10. 2014 14:50

    Těsto chutné, ale naprosto nepoužitelné, okamžitě se rozvařilo

  • marcela
    marcela |

    24. 1. 2014 23:38

    Netlačím jen zlehka je nastrouhám na struhadle.

  • Věra
    Věra |

    17. 1. 2014 19:47

    co takhle je nastrouhat?????????????

  • Lenka
    Lenka |

    10. 1. 2014 11:28

    Jak to mám prosím udělat, když nemám nic na prolisování těch brambor? Děkuju :)

  • Karolína
    Karolína |

    7. 12. 2012 18:24

    Nejlepší jsou gnocchi v nivové omáčce..to je mňamka :-) :-)

  • JEDNODUŠE
    JEDNODUŠE |

    2. 12. 2012 14:11

    Jsou dobré , ale příště dám více mouky, protože se mi okamžitě rozvařili. Jinak děkuji za tip a dávám 2

  • Bella44
    Bella44 |

    5. 11. 2012 19:36

    První várka se mi rozvařila. Druhá už byla lepší, protože jsem přidala mouku. Takže dávám 2. Vlaďka

  • brzdka
    brzdka |

    15. 5. 2011 19:43

    mňam, znám od babi jak dělá takto šišky s mákem.

  • katka
    katka |

    27. 2. 2011 19:10

    je to strašně hnusný málem jsem se poblinkala :-D :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • Simča S.
    Simča S. |

    18. 10. 2010 12:44

    Tak tohle přesně hledám - to musím vyzkoušet!!!! A koukám, že to je na webu už pěkně dlouho - no, někdy je člověk slepý....

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 11:38

    Dělám i bez ementálu a muškátu-to se u všech jídel nehodí.Máme je rádi,jsou to takové jednohubky :-))na vidličku.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    10. 2. 2009 20:09

    Ludku, ve Vidni delaji z dyni mnoho jidel a ackoliv nemam zadny "autenticky" ja delam dynovou omacku tak, ze nakrajenou dyni dam na zpenenenou cibulku, osmahnu, dam sul a pepr a trochu podliju a dusim. Kdyz je dyne mekka rozmixuji. Dochutim soli a peprem, pridam zakysanou smetanu a trochu cerstveho utreneho cesneku. Nekdy pridavam do omacky taky v troube oprazene a na drobno rozsekane orechy.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    10. 2. 2009 20:02

    Blazenko, z teplych brambor je testo lehci.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    10. 2. 2009 16:46

    A co se, prosím, stane, když je budu dělat z vychladlých brambor?

  • possum *
    possum * |

    21. 3. 2007 15:27

    Tak uz mas omacku v novych receptech. Ja osobne bych asi udelala polivku, ktera je dost husta sama o sobe a trosku dohustila (v trosce vody rozmichat trochu maizeny). Je-li zajem o polivku muzu taky napsat.

  • Ludek Smetana
    Ludek Smetana |

    21. 3. 2007 11:52

    gnocchi jsou mňam mňam, ale měl jsem jednou ve Vídni naprosto dokonalý s dýňovou omáčkou, neznáte někdo nějaký recept? díky za info

  • Blanka
    Blanka |

    31. 10. 2006 19:39

    Mňam, mňam. Se špenátovou omáčkou s kuřecím masem vynikající.

  • Renata
    Renata |

    2. 5. 2006 14:23

    Jirko, mouka je v repeptu....

  • Drahuše
    Drahuše |

    22. 2. 2006 13:54

    Skvele, s listovym spenatem a kurecim masem. Jednicka podtrzena!

  • Barbora Skalová
    Barbora Skalová |

    26. 4. 2005 13:53

    lahůdka jahůdka

  • Lenka
    Lenka |

    23. 4. 2005 23:48

    Jinak bez sýra a muškátu jsou to klasické staročeské/staromoravské klouzáky/špalíčky. Dělala jsem moje babička z ČM Vysočiny, obvykle jako přílohu k pečenému masu nebo kachně, a zelí.

  • Vaclav Smoranc
    Vaclav Smoranc |

    20. 3. 2005 11:17

    Díky diskuzním příspěvkům jsme gnocchi objevili,je to velmi chutná příloha.

  • marcela hanušová
    marcela hanušová |

    16. 3. 2005 09:00

    Jsem rády, že jsem je našla. miluji je s omáčkou ze špenátu, smetany, česneku a kuř. masa.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    7. 12. 2004 08:11

    Opraveno.

  • Jirka Plaček
    Jirka Plaček |

    6. 12. 2004 20:21

    Zas ten drobný problém: na co tam máte tu mouku, když ji do toho nepoužijete?