• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Glazovaný vepřový bok
    Napište svůj komentář k receptu

    Glazovaný vepřový bok

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Glazovaný vepřový bok
    Glazovaný vepřový bok
    Glazovaný vepřový bok
    Glazovaný vepřový bok
    Glazovaný vepřový bok
    Glazovaný vepřový bok
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Vepřový bok naložený v marinádě plné voňavého koření vám zaručí vynikající gurmánksý zážitek. Nebude chybět ani originální příloha v podobě pyré z jedlých slunečnicových hlíz topinambur. Hlíva ústřičná a plátky jablek ozdobí talíř a zároveň přispějí k dokonalé finální chuti.

    Suroviny

    4 porce
    • Maso
      • 1
        kg vepřový bůček
      • sůl
      • 2
        ks hlíva ústřičná
      • 2
        ks jablka
      • 1
        lžíce máslo
    • Marináda
      • 2
        stroužek česnek
      • 2
        ks chilli papričky
      • 300
        ml sojová omáčka
      • 200
        g omáčka hoisin
      • 100
        ml rybí omáčka
      • 500
        ml pomerančová šťáva
      • 1
        lžíce koření pěti vůní
      • 50
        g zázvor
      • 1
        lžíce med
    • Pyré
      • 1
        kg topinambur
      • 1
        ks citron
      • 2
        stroužek česnek
      • 2
        snítka tymián
      • sůl
      • 300
        ml smetana
      • 200
        g máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte do marinády. Marinujte minimálně 24 hodin, maso musí být zcela ponořené.

    RADA: Vepřové v hlavní roli: ty nejlepší recepty

    2
    Naložený bůček dejte i s marinádou do trouby vyhřáté na 90 °C a pomalu pečte asi 8 hodin. Ideální je nechat maso péct přes noc.

    RADA: 5 masových rolád podle časopisu F.O.O.D.

    3
    Upečený měkký bůček vyndejte z pekáče, položte na plech, druhý plech položte na maso, zatěžkejte a nechte vychladnout. Šťávu s výpekem z masa přeceďte do rendlíku a svařte na 2/3 objemu. Vychladlé maso nakrájejte na kostky 5x5 cm, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete zredukovanou šťávou a pod grilem dopékejte dozlatova. Topinambury oloupejte, pokrájejte na malé kostičky a dejte do vody s citronem, aby nezčernaly. Uvařte je s česnekem a tymiánem doměkka. Topinambury sceďte, rozmixujte s máslem a smetanou dohladka a dochuťte solí.
    4
    Hlívu nakrájejte na plátky a nasucho orestujte. Jablka zbavte jádřinců, pokrájejte na plátky a opečte na másle. Do talířů nandejte pyré, na ně položte bůček a přidejte hlívu s jablky.

    RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku?

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

    Vepřová líčka na červeném víně s…

    Vepřová panenka s bylinkovým pestem

    Vepřová panenka s bylinkovým pestem

    Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

    Vepřová líčka na cideru se…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
    Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Citron Hlíva ústřičná Jablka Koření pěti vůní Máslo Med Omáčka Hoisin Pomerančová šťáva Rybí omáčka Smetana Sojová omáčka Sůl Topinambur Tymián Vepřový bůček Zázvor

    Jak oloupat česnek?

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bramborové krokety

    Bramborové krokety

    Kefírové lívance

    Kefírové lívance

    Květákový nákyp s kuřecím masem

    Květákový nákyp s kuřecím masem

    Jednoduchá ovocná bublanina

    Jednoduchá ovocná bublanina

    Babiččina pomazánka

    Babiččina pomazánka

    Přírodní maso s cuketou - minutka

    Přírodní maso s cuketou - minutka

    Bramborovo-květákové placičky

    Bramborovo-květákové placičky

    Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

    Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

    Rozmarýnový cheesecake

    Rozmarýnový cheesecake

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Jak oloupat česnek?

    Poslední sledované recepty

    34
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    28
    Míša řezy
    Míša řezy
    25
    Piškotová roláda univerzální
    Piškotová roláda…
    23
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Ženy podle měsíce narození. Co všechno prozradí o vaší osobnosti?

    Ženy podle měsíce narození. Co všechno prozradí o vaší osobnosti?

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Generál
    Generál
    Ginger Beer - zázvorová limonáda
    Ginger Beer - zázvorová limonáda
    Glazované barevné mrkve
    Glazované barevné mrkve
    Gnocchi
    Gnocchi
    Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
    Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
    Gnocchi alla casa
    Gnocchi alla casa
    • Recepty.cz
    • Glazovaný vepřový bok
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí