Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 800
      g vepřové maso líčka
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 2
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      snítka šalvěj
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce.
2
V kastrolu rozpalte máslo a líčka na něm opečte ze všech stran dohněda. Maso přendejte na talíř a do kastrolu vsypte najemno nakrájenou cibuli, mrkev i celer. Restujte asi 4 minuty.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

3
Lehce osolte a přilijte ocet i cider. Přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Nyní je čas vrátit do kastrolu maso. Přisypte také nasekané šalvějové lístky, snižte teplotu a duste pod pokličkou asi 1 hodinu.
4
Brambory nakrájejte na kostky. Uvařte v osolené vodě doměkka a slijte. K horkým bramborám přidejte najemno nakrájenou cibulku a máslo. Míchejte vařečkou, až se máslo rozpustí a spojí s bramborami. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte s líčky, přelité poctivou dávkou omáčky. Tip: Vepřová líčka nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu jako ta hovězí. Můžete je dusit v červeném i bílém víně nebo v cideru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: