Vepřová kýta se sušenými rajčaty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • 10
      ks sušená rajčata nakladana v oleji
    • 2
      lžička fenyklová semínka
    • tymián par snitek cerstveho tymianu (pripadne lzicka suseneho)
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata necháme okapat a spolu s česnekem a tymiánem nakrájíme na drobno, přidáme fenyklová semínka a vše smícháme. Do masa vyřízneme po celé délce 2 hluboké zářezy (dáme pozor, abychom maso neprořízli). Položíme si maso na dostatečně velký kus alobalu, celý kus dobře osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, do obou zářezů vložíme směs z rajčat, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat do druhého dne.
2
Druhý den maso vyjmeme z alobalu, pevně svážeme provázkem a dáme péci do pekáčku (přidáme trochu másla, trochu olivového oleje, trochu vody) do předehřáté trouby na 180-200°C. Pečeme cca 1 a 1/2 hodiny (podle trouby), prvních 40 minut pečeme maso přikryté, pak odkryjeme a za občasného polití šťávou (výpekem) dopečeme. Po upečení odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou z pečení. Přílohu vybereme podle chuti (bramborová kaše, zeleninový salát...)
3
Recept mam z italskeho casopisu o vareni, rodina ceska i italska si recept pochvalovala.

Komentáře k receptu

  • DandulkaD
    DandulkaD |

    24. 11. 2013 13:14

    Luxusní mňamka, manžel se olizoval až za ušima :-P

  • Pavla
    Pavla |

    19. 4. 2012 16:08

    Vynikající!!!! Dělám pravidelně a moc nám chutná

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    26. 4. 2011 18:59

    Myslím, že recept stojí za vyzkoušení. Já asi maso budu péct v tom alobalu. Všechna šťávička zůstane uvnitř.a ušetřím si práci s omotáváním provázkem

Abecední seznam: