Ostružinový koláč s broskvemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 250
      g bílý jogurt (1 hrnek)
    • 3
      ks vejce
    • olej 3/4 hrnku
    • máslo
    • mouka na formu
  • Krém
    • 2
      hrnek ostružiny
    • 2
      ks lučina (200 g)
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
    • 1
      hrnek smetana rostlinná ke šlehání
    • 3
      ks broskve

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Vmíchejte jogurt a vejce, nakonec opatrně olej. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 35–40 minut. Upečenou buchtu nechte úplně vychladnout.
2
Na krém rozmačkejte 1,5 hrnku ostružin. Rozmixujte je s čerstvým sýrem a slazeným kondenzovaným mlékem.
3
Vychladlou buchtu rovnoměrně po celé ploše propíchejte rovným koncem vařečky. Nalijte na ni připravený ostružinový krém a rozetřete ho po povrchu, aby se vpil do otvorů.
4
Vyšlehejte smetanu na tuhou šlehačku a rozetřete ji po povrchu. Broskve vypeckujte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Naskládejte je na povrch a doplňte zbylými ostružinami. Nechte 2—3 hodiny v ledničce rozležet.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: