Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět cca 3 minuty šleháme, nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme....
více o Vaječný koňak
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a necjte je v ní rozpustit.
Odstavte.
Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným...
více o Kouzelný vaječný koňak
Konzervu otevřeme a vlijeme do mísy. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Postupně odebíráme z...
více o Kuličky Raffaelo
Smícháme balíček kokosu s jedním kondenzovaným slazeným mlékem a pomocí dvou kávových lžiček dáváme na plech malé bochánky. Je dobré lžičky namáčet ve...
více o Kokosky ze Salka
V hrnci zahřejte kondenzované slazené mléko a rozehřejte v něm čokoládu. Poté nechte trochu vychladnout.
Lískové oříšky opražte v troubě vyhřáté na...
více o Domácí nutella
Den předem uvaříme kondenzované mléko na karamel - ve vroucí vodě vaříme 1 hodinu (úplně to stačí, je zbytečné vařit je déle). Žloutky utřeme s cukrem...
více o Karamelové řezy II.
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo....
více o Vločkové řezy s krémem
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla...
více o Lemon Cheesecake
Množství záleží na počtu strávníku, ale největší podíl (alespoň 50%) tvoří vždy ovesné nebo pšeničné, špaldové, žitné, ječné vločky. Ty necháme na...
více o Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Nad párou pozvolna rozpustíme med, cukr, máslo, přidáme vejce, jedlou sodu – zlehka rozpouštíme, aby se vejce nesrazila, naposled přidáme mouku....
více o Medovníkové kuličky
Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a...
více o Pařížské rohlíčky IV.
Máslo rozpustíme v menším pekáčku, nasypeme pomleté piškoty (mlýnek na ořechy), posypeme kokosem. Čokoládu nakrájíme na kousky, dáme na kokos,...
více o Americké cukroví
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, ořechy, vychladlé vločky, mouku s kypřidlem a vše dobře...
více o Ořechové řezy s vločkami
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, sůl, tvaroh a na kousky nakrájené máslo. Přísady zpracujeme ručním hnětačem nejprve při nižší...
více o Mřížkový koláč s jablky
Kondenzované mléko svaříme (cca 2 hodiny). Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, kakao, mouku. Zpracujeme a lehce vmícháme sníh z...
více o Ferrero Rocher na plechu
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky.
Prsty spojte máslo s moukou do...
více o Milionářské řezy se slaným karamelem
Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech či pekáč a...
více o Luxus řez
Křehké těsto: všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky.
Vyválíme na pomoučeném...
více o Sýrové pečivo
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, ze kterého pak tvoříme kuličky, případně válečky. Necháme vychladnout a pak zdobíme dle vlastní...
více o Medovo-mléčné kuličky
**Krok 1: Zkaramelizujte kondenzované mléko**
\\
Naplňte hrnec ze tří čtvrtin vodou a začněte vodu vařit. Jakmile se začne vařit, vložte uzavřenou...
více o Banoffee irský koláč
Z mouky, tuku, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a cit. kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a...
více o Karamelové rohlíčky
Zavařenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5 až 3 hodiny vařte.
Mezitím troubu předehřejte na 180°C, sušenky...
více o Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Sušenky uzavřeme do sáčku a válečkem je rozdrtíme (nebo použijeme mixér). Drť přesypeme do mísy a zvlhčíme jí mlékem. Přidáme měkké, pokrájené máslo s...
více o Čokoládové trojúhelníčky
V kotlíku univerzálního stroje smícháme všechny suroviny na rychlost 1. Hmota musí být pevná, ale měkká. Hmotu musí být pevná, ale měkká. Hmotu si...
více o Kokosové kuličky
Ve dvou malých miskách rozpusťte obě čokolády – ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Máslo a cukr utřete do pěny a poté po jednom zašlehejte vejce...
více o Mramorový dort s čokoládovou polevou
Nejprve ve vodě uvaříme kondenzované mléko. Do 2,5 hrnka mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, pudink...
více o Rafaelo
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu.
Puding uvaříme v 0,5l mléka.
Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum....
více o Baileys IV.
Den dopředu si uvaříme plechovku slazeného kondenzovaného kakaa (na Slovensku pod názvem "PIKAO"). Vaříme ho podobně jako Salko, minimálně 2 hodiny a...
více o Ořechový dort s banány
Sušenky dáme do utěrky a rozdrobíme je na malé kousíčky (ne však na prach). Spojíme je s máslem a vzniklou hmotu rozložíme na dno dortové formy. Tento...
více o Limetkový cheesecake s borůvkami
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná...
více o Vanilkový vánoční koňak
V misce smícháme kokos s kondenzovaným mlékem, vypracujeme válečky a namáčíme v rozpuštěné kvalitní čokoládě, nejvíc se mi osvědčila 50% až 70%, ale...
více o Parodie na Bounty
Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a lžíci cukru nebo medu, dobře promícháme a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Vložíme...
více o Citrónový koláč po anglicku
Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte plech o rozměrech 28 x 20 cm. Mouku s práškem prosejte do mísy. Máslo zpěňte s cukrem, až bude směs nadýchaná a...
více o Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Rozpustíme máslo a smícháme s kondenzovaným mlékem, vejci a moukou, přidame sodu. Těsto rozdělíme na tři části. Do jedné přidáme kakao a pečeme každé...
více o Cake "dream of life"
Troubu zapněte na 170 °C.
Na dno koláčové formy rozprostřete pečicí papír a na něj rozetřete med.
Rozložte na dno 8 koleček ananasu a doprostřed...
více o Obrácený koláč s ananasem
Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Vmíchejte jogurt a vejce, nakonec opatrně olej. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané...
více o Ostružinový koláč s broskvemi
2 kokosy povaříme ve vodě, množství vody odpovídá 2-3 šálkům. Kokosy vaříme, dokud skořápka nezměkne. Poté jí zbavíme hnědého povrchu a nakrájíme...
více o Kokosová limonáda
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut,...
více o Mac and cheese I.
Pokud máte zrmzlinovač, namrazte ho 8 hodin předem.
Poté si připravte dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici, do ní vlijte šlehačku, přidejte pár...
více o Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, mouku přidáváme, aby se těsto nelepilo. Rozválíme na 4 placky a dáme jednotlivě na pečící papír, pečeme...
více o Pravý medovník
Rýži uvaříme ve vodě s přidáním lžíce oleje v troubě (nemusíme míchat, až se voda 2 cm nad rýži nalitá vyvaří, je hotová). Do mísy dáme 3 žloutky,...
více o Sladký rýžový nákyp
Připravte si vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do...
více o Medovník jako z cukrárny
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do...
více o Čokoládovo-oříškový fondán
Vypracujeme těsto a necháme asi půl hodiny v chladu.
Pečeme ve vymazaných formičkách.
Uzavřenou plechovku vaříme 2 hodiny ve vodní lázni. Necháme...
více o Košíčky s karamelem
Žloutky (dobře zbavené bílku i s "uzlíkem") rozšleháme s mléky, přilejeme rum a naplníme do flašek. Je dobré nechat ho 48 hodin uležet....
více o Vaječný koňak - jednoduchý od babičky
Cukr necháme rozpustit na světle hnědý tekoucí karamel, přidáme heru, kondenzované mléko a nakonec sekané ořechy. Nesmíme přehodit pořadí! Jinak z...
více o Griliáš
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odležet. Pak těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky a upečeme. Vychladlé rohlíčky slepujeme...
více o Mandlové rohlíčky
100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a smícháme na pánvi s...
více o Arménský medový dort
Plechovku kondenzovaného mléka uvaříme na karamel (ponořenou ve vodě, trvá to asi 2 hodiny). Ještě teplou (ne horkou!) ji otevřeme a rozmícháme do ní...
více o Ořechovo-rozinkové hrudky