Polévka z červené čočky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička římský kmín
    • 1
      ks zázvor cca 5 cm
    • 250
      g červená čočka
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      l zeleninový vývar
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • citronová šťáva k podávání
    • máta k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujte asi dvě minuty, aby se koření rozvonělo.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Vsypte čočku, přidejte krájená rajčata, zalijte vývarem, promíchejte a vařte asi 20 minut. Hotovou polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidat můžete i nasekanou mátu.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Akninam
    Akninam |

    28. 3. 2019 19:44

    Takovou polévku varivam také ☺ jen s kořením garam masala. Je to výborná polévka☺