Polévka z černých fazolí a kokosu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g fazole
    • 100
      g pancetta v celku, nebo anglické slaniny či uzeného bůčku
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      svazek koriandr
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajčata oloupaná
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi hodinu a půl až dvě hodiny, až budou fazole měkké. Sceďte a tekutinu uchovejte.
2
Ochucovací přísady odstraňte. V hrnci rozehřejte olej a osmažte v něm druhou pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Smažte na mírném plameni asi 10 minut. Přidejte rajčata a ještě 3 minuty smažte. Většinu fazolí přidejte do hrnce spolu s asi 600 ml tekutiny, ve které se vařily. Přidejte kokosové mléko, lžíci sekaného koriandru a chilli papričku. Osolte, opepřete a na mírném plameni spolu povařte 20 minut. Nechte trochu vychladnout, vyjměte chilli papričku a polévku rozmixujte. Přidejte zbylé celé fazole a polévku podávejte s troškou zakysané smetany a sekaným koriandrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.