Polévka z fazolí a hub s topinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      snítka celer
    • 1
      snítka líbeček
    • 1
      cibule neoloupaná
    • sůl
    • pepř celý 1/2 kluličky
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks červená paprika
    • 4
      ks bílý chleba krajíce
    • 400
      g fazole bílé
    • 1
      lžíce olej
    • 200
      g houby
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30 minut.
2
Mezitím opečte v troubě papriky – na slupce naskáčou puchýřky. Nasucho opečte i chleba. Papriky vložte do mísy, zakryjte fólií a nechte spařit.
3
Pak je oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte. Sceďte fazole.
4
Zahřejte olej, vsypte houby s česnekem a restujte asi 5 minut. Vývar sceďte.
5
Přidejte fazole s houbami a prohřejte. Dosolte a opepřete. Servírujte s chlebem obloženým paprikou a posypaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: