Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 25
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka 1 lžíce, tj. cca
    • 1
      snítka rozmarýn nebo jiné bylinky dle vlastní chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • 300
      ml smetana ke šlehání dle hustoty, cca
  • Dále dle chuti:
    • sýr Ementál, Čedar... nebo tavený smetanový sýr
    • česnek nasekaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání jen lehce zrůžovět (uděláme jíšku). Přidáme větvičku rozmarýnu, kterou jsme lehce pomačkali lžící, aby se uvolnilo aroma. Za stálého míchání zalijeme smetanou (lze i na vaření) do požadované hustoty a necháme provařit. Osolíme, opepříme a hotovým bylinkovým bešamelem přeléváme vařené nové brambory, kuřecí nebo rybí (losos, treska...) přírodní maso, těstoviny, gnocchi...
2
Do bylinkového bešamelu jako obměnu můžeme vmíchat nasekaný stroužek česneku, tavený nebo tvrdý strouhaný sýr (Ementál, Čedar...) a připravit tak omáčku (přeliv) na jiný způsob.

Komentáře k receptu

  • Jarmila
    Jarmila |

    30. 9. 2014 12:38

    Omáčka je výborná sama o sobě, stačilo pár brambor a byla bych nadmíru spokojená. Děkuji :-)

 
 

Další doporučené recepty: