Bylinková játra (nejen) se slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      kuřecí játra nebo králičí... očištěná
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g cibule
    • snítka tymiánu nebo majoránka, rozmarýn dle chuti
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 3
      česnek 2 -
    • olej
    • sůl nebo sojová omáčka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě pokrájenou cibuli a dále smažíme do "povadnutí" cibule. Poté do pánve přidáme na měsíčky pokrájené žampiony, osolíme (nebo použijeme sojovou omáčku), opepříme, ještě krátce smažíme a na cca 10 minut zaklopíme a vše necháme podusit na mírném ohni pod poklicí.
2
Podlévat není většinou nutné, protože žampiony pustí šťávu, ale to už si každý jistě pohlídá.
3
Pokud chceme sosík, přidáme do směsi cca 1 dl vody s troškou solamylu nebo hladké mouky a vše ještě krátce provaříme. Dochutíme ještě dle chuti solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.
4
Podáváme s vařenými špeclemi, rýží, brambory, noky, chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: