Volské oko v chlebu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plátek chleba
    • olej na smažení
    • 1
      plátek šunka od kosti nebo dušená
    • sýr dle chuti, nastrouhaný nebo plátek
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika nebo chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku osmažit.
2
Po osmažení oba kusy otočíme, do otvoru po střídce vložíme plátek šunky, na ten dáme plátek sýru, který může být i nastrouhaný nebo drobně pokrájený a na ten rozklepneme vejce, které osolíme, opepříme a posypeme troškou papriky nebo chilli.
3
Osmaženou střídku vyndáme o chvilku dřív a naplněnou kůrku na chvilku přiklopíme poklicí, aby se bílek rychleji srazil, ale žloutek by měl zůstat trošku tekutější.
4
Na talíř s osmaženou střídkou položíme naplněnou kůrku a ihned podáváme. Nejlépe se zeleninovou oblohou.
5
Sýr použijeme dle vlastní chuti: niva, hermelín, čedar, gouda...
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Mletá paprika Olej Pepř mletý Sůl Šunka od kosti Sýr Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: