Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kachna
    • 1
      ks kachna
    • 200
      g celer
    • sůl
    • kmín
    • majoránka
    • hladká mouka
    • 500
      g růžičková kapusta
  • Nudle
    • 260
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Kachna**
2
Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 C do měkka.
3
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, do kterého vyndáme pečený celer z kachny. Vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Po zpěnění zalijeme kuřecím vývarem (možno použít kuřecí bujón), dále rozemneme 2 špetky majoránky. Necháme 10 – 15 min provařit a poté přecedíme přes hustý cedník. Upečenou kachnu necháme odpočinout na teplém místě.
4
Před podáváním kachní prsa a stehna vykostíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky.
5
**Růžičková kapusta**
6
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vaříme v mírně osolené vodě 4 min. Scedíme.
7
**Domácí nudle**
8
Z vajec, hrubé mouky a soli si připravíme středně tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát. Po zaschnutí nakrájíme na 0,5 cm široké nudle. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 5 -7 min. Po uvaření scedíme.
9
Kachnu možno podávat s bramborovým, houskovým či chlupatým knedlíkem a zelim.
10
//Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Rudolf Svatek
11
šéfkuchař restaurace Bohemiae-Rosa //

Komentáře k receptu

  • Armstrong
    Armstrong |

    12. 7. 2013 06:23

    Me dull. You smart. That's just what I nedeed.

  • Barca
    Barca |

    24. 3. 2011 12:12

    To musi byt luxusni, kombinace kachna a celer :-* , s bramborovym knedlikem :-)) .