Zapečený lilek 3

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a smícháme s rozmixovaným pečivem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
2
Vypocený lilek osušíme a skládáme na plech (uvedené množství je na 2 plechy) s pečícím papírem vždy kolecko lilku a na něj kolečko rajčete, tvoříme řady (kolečka se trochu překrývají). Vse osolíme, opepříme, posypeme směsi pečiva a bylinek, pokapeme olivovým olejem a upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu cca 40 minut. Podáváme jako předkrm nebo přílohu, vlažné i studené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Líba
    Líba |

    6. 8. 2014 20:03

    Výborný!!! Mňam!

  • Marie
    Marie |

    7. 10. 2013 19:50

    Super, je to lehké a dobré :-)

  • Natalie
    Natalie |

    1. 7. 2013 15:38

    Fantasticke, vrele doporucuji zkusit. <3

  • jarmila
    jarmila |

    15. 12. 2012 16:12

    my děláme lilek s kozím sýrem a aglickou slaninou-vše zapečemé s česnekem a rozpečenou bagetkous bylinkovým máslen.....

  • ivculastoki
    ivculastoki |

    17. 7. 2012 11:09

    Vynikající,recept zaslouží jen velikááánskou 1 <3

  • Jana
    Jana |

    26. 2. 2012 10:50

    jednoduchá věc a fonomenální chuť :-*

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 9. 2011 11:25

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    7. 9. 2011 14:54

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

  • pippiva
    pippiva |

    13. 5. 2011 15:11

    Jirko, ty se nezapres... 8-) :-D Dik za tip :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    13. 5. 2011 15:02

    ...i do směsi přidávám ještě rajčata(sušená), je to výborné i studené :-))

  • pippiva
    pippiva |

    26. 4. 2011 20:50

    Prave, ze se strouhankou to neni ono, ty rohliky umlete zustanou po upeceni takove nadychane ;-)

  • Klára K.
    Klára K. |

    26. 4. 2011 19:33

    To sa potom môže použiť hneď strúhanka a je to bez roboty

  • pippiva
    pippiva |

    26. 4. 2011 19:03

    Ono prave to pecivo promichane s bylinkami je vyborne na tomto receptu ;-) . Tedy alespon pro nasi rodinku. Recept na lilek se syrem, jak jej popisujete, na strankach je.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    26. 4. 2011 18:51

    Dělám lilek podobně, jen vynechávám pečivo. Dávám lilek, na něj kolečko rajčete posypu kořením na grilovanou zeleninu (od Vitany nebo Kotanyi) a nahoru dám strouhaný sýr a zapeču.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: