• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zapečený lilek
    Napište svůj komentář k receptu

    Zapečený lilek

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 45
    doba přípravy: 20 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zapečený lilek
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks lilek
      • rajčata
      • parmazán nebo niva
      • koření na pizzu nebo provensálské koření
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva.
    2
    Dáme zapéci asi na 10 minut.
    3
    Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečený lilek 3

    Zapečený lilek 3

    Zapečený lilek s parmezánem

    Zapečený lilek s parmezánem

    Zapečený lilek s fetou

    Zapečený lilek s fetou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Líba
      Líba | 6. 8. 2014 20:02

      Lilek recept 3 výborná záležitost!!!!

    • idiot
      idiot | 12. 3. 2013 16:07

      tenhle recept miluju <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-) ;-) :-) :-) :-) ;-) ;-) :-P

    • FuFajz
      FuFajz | 24. 4. 2012 13:00

      Osobně ještě kolečka lilku potírám olejem smíchaným s citr.šťávou... dokonalost sama s opečeným pečivem... :-D

    • Blanka
      Blanka | 26. 11. 2011 19:46

      přidala jsem vepřovou šunku a bylo to vynikající :-)

    • Tereza T
      Tereza T | 16. 9. 2011 13:09

      Skvělé!

    • zuzazbrtve | 5. 2. 2011 12:50

      Můj oblíbený recept. Lilek je nutné nasolit, při pečení ze začátku přikrývám alobalem, a sýr používám většinou nivu - jednou došla, tak jsem nahradila zbytkem balkánu a taky to šlo. Pro zarputilé masožravce lze mezi rajčátko a sýr dát opečené okořeněné kuřátko ;)

    • Eva Kaňová
      Eva Kaňová | 21. 2. 2010 09:57

      Výborné!!! :-D

    • Anonym
      Anonym | 3. 4. 2008 18:45

      hm,to musím vyzkoušet:o)

    • Alžběta
      Alžběta | 8. 11. 2006 15:23

      tak musim uznat, ze pokud se lilek nenasoli, stoji za vyliz.. protoze jsem ho delala poprvy, tak jsem schvalne jeden pekac udelala z nasoleny a druhy - mensi nenasoleny. a je to obrovsky rozdil. ale jinak tento recept nema chybu. mam rada zdrava jidla. a pokud je nekdo liny jako ja a nechce se mu strouhat syr, nevadi, staci ho natrhat - nalamat.. :-)

    • Baluc
      Baluc | 15. 7. 2006 16:42

      zapečený lilek aneb upocený lolek nám v celku zachutnal...

    • Petra
      Petra | 19. 5. 2006 14:07

      Já to dělám bez rajčat, kolečka lilku potřu olivovým olejem smíchaným s rozetřeným česnekem a kořením, na to nivu. Jíme to s opečeným toastovým chlebem.

    • D K
      D K | 13. 4. 2006 11:01

      Je to vynikající. Dělám to na talíři CRISP v mikrovlnce. Poprvé jsem to udělala přesně podle receptu. Teď to ale dělám bez rajčat, protože mi chutnají víc syrová , než tepelně upravená.

    • anonym
      anonym | 12. 4. 2006 17:30

      Výborné, musím pochválit! Není také špatné na rajče dát ještě plátek salámu či slaniny. A ke strouhanému sýru přidat na jemno nakrájenou cibuli.Každopádně díky za super recept!

    • Peta Z mistr kucharka
      Peta Z mistr kucharka | 28. 11. 2005 22:46

      Hele , dneska jsem to mel. Bylo to uplne super. musite to nejdrive ohrat v mikrovlnce. Popripade, do mikrovlnky pridejte domaci zvyre, napriklad kralik, kocka nebo morce. Je potreba potreba poradne promastit predtim, a pak pockat az to bude stredne provarene, poznate podle toho ze bude sklo od mikrovlnky nacervenale, dobrou chut. At zije lilek

    • Monika A.
      Monika A. | 7. 11. 2005 15:52

      Dnes jsem udělala, byla to výborná rychlá chuťovka. Použila jsem nivu. Měla jsem jen 1 lilek, takže to byla s opečeným rohlíkem taková svačinka, ale klidně doporučuji např. s bramborem i jako hlavní jídlo. Posílám také foto, možná se sejde.

    • Rudolf
      Rudolf | 16. 5. 2005 17:24

      Ja zpravidla davam lilek "vypotit". Tj. nakrajena kolecka dam na uterku a posolim, chvilku necham a on se vypoti do te uterky...

    • Pavla Kantnerová
      Pavla Kantnerová | 21. 4. 2005 16:07

      Lilek připravuji poměrně často a skutečně je vždy lepší ho nasolit, po chvíli (až z něj vyteče šťáva) propláchnout pod tekoucí vodou a osušit. Pro jistotu do něj i kousnu, abych se předsvědčila, že je skutečně všechna jeho hořkost pryč :)

    • Kamila
      Kamila | 29. 9. 2004 10:48

      Lilek nijak neupravuji. Bohužel při jeho nákupu nikdy nevíte, jaký bude, jestli není moc zralý, to je pak opravdu nahořklý a má tvrdá semínka. Zkuste menší kus. Před úpravou je možné kolečka lilku lehce povařit asi minutu v osolené vodě.

    • Anonym
      Anonym | 27. 9. 2004 12:25

      Aby lilek nebyl horky, tak ho pred kazdou pripravou nakrajim na kolecka poskladam na plech, ktery z jedne strany necim podlozim, aby byl ze sikma, silne lilek posolim a tak z neho vytece stava.

    • Anja
      Anja | 22. 9. 2004 11:35

      Nevím, jestli by jste neměla ještě uvést nějakou předpřípravu lilku. Udělala jsem to přesně tak a pokrm byl natolik hořký, že se nedal konzumovat. Je třeba odstranit slupku z lilku, nebo vybrat semínka jako špendlíkové hlavičky? V tom případě je lepší cuketa, jinak je pracnost tohoto jednoduchého pokrmu nepřiměřená.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
    Chuťovky Slané Pečení Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Koření na pizzu Lilek Olej Parmazán Rajčata
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Čebureky

    Čebureky

    Zapečená bramborová kaše s vejci

    Zapečená bramborová kaše s vejci

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Cuketové hody

    Cuketové hody

    Jednoduché piškotové kornoutky

    Jednoduché piškotové kornoutky

    Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

    Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

    Hlíva s hořčicí

    Hlíva s hořčicí

    Čoko muffiny

    Čoko muffiny

    Řízky v klobásovém zelí

    Řízky v klobásovém zelí

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    80
    Cheesecake do skleničky
    Cheesecake do skleničky
    50
    Kokosové tiramisu
    Kokosové tiramisu
    45
    Jablkový koláč ve skleničce
    Jablkový koláč ve…
    25
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    23
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Zapečený květák III.
    Zapečený květák III.
    Zapečený květák pro chlapy
    Zapečený květák pro chlapy
    Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
    Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
    Zapečený lilek  (nejen) s rýží
    Zapečený lilek (nejen) s rýží
    Zapečený lilek 3
    Zapečený lilek 3
    Zapečený lilek po italsku - bez tuku
    Zapečený lilek po italsku - bez tuku
    • Recepty.cz
    • Zapečený lilek
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí