Nakládaná červená řepa

moje hodnocení:

3,4

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Nálev:
    • 1
      l voda
    • 2
      dl ocet
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín a špetka fenyklu
    • 12
      kostka cukr
    • 2
      kg červená řepa
    • 1
      ks křen

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu namočit přes noc do vody. Ráno kartáčkem omýt, přelít vařící vodou a 2 hodiny vařit. Potom prudce zchladit, oloupat a nahrubo nastrouhat. Přidat na jemno nastruhaný křen - podle chuti. Nálev svařit, nalít na řepu, nechat zatáhnout a plnit do sklenic. Nesterilizovat!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdenek
    Zdenek |

    1. 12. 2015 10:55

    Souhlasím, 2 hodiny vařit,to by byla kaše bez vitamínů.

  • Labradorka
    Labradorka |

    30. 8. 2014 15:19

    Souhlasím s Vámi. Lák na okurky,tedy podobný tomu Vašemu dělám také.Mám to od své babičky.S rozdílem,že já červenou řepu miluji už od dětství.Ale je výborná.Hezký den ;-) ;-)

  • Nina
    Nina |

    3. 4. 2013 18:31

    Já mám dojem, že některé recepty jsou zbytečně složité. Dělám řepu tak jednou za 2 měsíce, vždy asi 10 menších skleniček, až ji sníme, udělám další. Je mi 61 let a do loňska jsem řepu nesnášela. Až když mě napadlo ji přelít zbylým nálevem na okurky: 1a 1/2 l vody, 1/2 l octa, 6dkg soli, 30dkg cukru, 15ks pepře, 6ks nového koření, 4 bobkové listy. Svařit, nalít na nakrájenou řepu a zavíčkovat. Nesterelizuji, řepu velikost asi tenisáku vařím cca hodinu, menší asi 50 minut.

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 10. 2010 12:07

    1*

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    19. 11. 2009 10:44

    Anonym: taky netuším, leda že by se měly vylouhovat "přebytečné" vitaminy? :-)

  • Věra
    Věra |

    12. 8. 2005 10:00

    Červenou řepu střední velikosti (asi jako dospělé mandarinky) vařím hodinu a jsou akorát. myslím, že za 2 hodiny nebudete mít asi co strouhat, protože z toho bude kaše

  • Jana Han
    Jana Han |

    12. 8. 2005 07:28

    tady je dalsi predpis: 4 cervene repy velikosti tenisoveho micku, jedna vetsi cibule, nejlepe cervena. Nalev: 2 1/2 dl vinneho octa, 1 1/2 lzicky soli, 115g piskovy cukr a 2 1/2 dl vody. Repy varit v pare 2 minuty, pak oloupat a peci v troube na 200 C asi 40 minut. Pak krajet na slaba kolecka nebo nastrouhat, plnit sklenice vzdy vrstvu repy a vrstvu nakrajene na kolecka cibule a nakonec zalit nalevem.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 8. 2005 12:02

    Mam dotaz, proc se musi repa namocit prez noc?