Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený oplatky (boky plechu potřeme tukem) a upečeme. Moučník necháme na plechu vychladnout, potřeme náplní a vrch posypeme nasucho opraženými ořechy a nastrouhanou čokoládou.
2
**Příprava náplně:** konzervu s kondenzovaným mlékem vaříme v hrnci s vodou 2 hodiny. Po vychladnutí umícháme se změklým máslem do pěny.
Zdravím,
včera jsem se rozhodla že udělám tento dezertík, neměla jsem mlété ořechy, tak jsem je nahradila perníkem na strouhání. Místo posypky jsem pocákala čokoládovou polevou. A i tak je to moc výborné :-) Takže děkuji za tento recept.
jarmila
|1. 12. 2013 19:20
jsou moc sladke ale vyborne jeden kousek stači a jste naslazena na dva dny ;-) ;-) :-*
jarmila
|1. 12. 2013 19:17
muže byt i hera
bábka sranda---
|14. 10. 2013 18:05
je to vyborné moje babičkato dělala kdys sem byla malá
DELIKATES :-P <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
výborné! Jsou sice pracné, ale prostě - luxusní :-)
Rozhodně s máslem, já heru a podobné tuky nepoužívám, máslo je prostě máslo.
Jelikož nám už vyrobili Karamelové salko, zkusila jsem jednou právě s ním, že si ušetřím práci... no, musím říct, že nene... lepší je to klasické bílé! :-!
Přidám foto :-)
Renata
|23. 11. 2012 13:24
Do takových krémů se dává máslo, Heru bych použila max. tu novou máslovou pro přípravu krémů. Já budu dělat zítra a určitě dám máslo :-)
Recept je můj v původní verzi byl dobře i s ořechy, asi při zřizování nových stránek ořechy vypadly. Řezy jsou moc dobré. Zkoušela jsem více druhů karamelových řezů a tenhle recept u mě zvítězil. :-)
Díky za radu, ale o to mi vůbec nešlo. Já jsem si správný recept našla. Ale, co když někdo další si najde právě tento recept. A zase bude muset šmejdit po dalších receptech. Přece by recepty měly být kompletní. Někdy než přečtete všechny komentáře, tak za ten čas můžete mít upečeno. =-O Jde mi o to, že jsem už před týdnem upozorňovala a stále nic.
Nechybí v ingrediencích do těsta ještě množství mletých ořechů? Na jiných stránkách uvádějí 200g, tady jsou jen napsané, že je smícháme se strouhankou, ale nevím kolik. Nebo jsem slepá? :-$
Lenka Pernicová
|20. 3. 2009 23:44
Pro odlehčení receptu zkuste nápň nastavit bešamelem. Viz recept "Diplomatické řezy"
jana m
|25. 3. 2008 14:01
Tieto rezy mali u nás veľký úspech.Len som pod krém dala ešte marmeládu.
Zita
|23. 3. 2008 14:49
Oplatky v techto rezech lze nahradit lineckym testem.Vyzkousela jsem to, ale musim uznat, ze s oplatkou je to lepsi.
Sylva Karešová
|23. 3. 2008 14:11
Tak jsem je včera dělala. Je to drahá pochoutka. Také pracná pochoutka. Celková příprava je dlouhá...Ale jinak jsou tyto řezy fakt povedené! Jsou chuťově velmi dobré! :-)
Andra
|8. 11. 2007 09:21
Ja si myslím, že tieto rezy je možné urobiť aj bez oplatky. Ale v tom prípade treba plech vyložiť papierom na pečenie.
Eva Přecechtělová
|7. 11. 2007 19:53
Mileno, pokud nemáte oplatky, vyzkoušejte raději recept "Karamelové řezy III."
Marie H.
|7. 11. 2007 19:27
Mileno, já si myslím, že ty oplatky tam být musí, protože dělají spodek řezům.
milena kubikova
|7. 11. 2007 19:09
Helka....damy...povie mi niekto, ci mozem tieto rezy urobit bez tej oblatky? Je tam nejako dolezita?
Eva Přecechtělová
|7. 11. 2007 16:32
Bez oplatku jsem to nezkoušela, vždycky jich někde koupím. A když ne tak dělám nějaké jiné řezy. Poslední dobou nám chutnají "Balkánské řezy".
milena kubikova
|7. 11. 2007 15:35
pani Eva tak to ano.....mate pravdu.....nejako som dnes pribrzdena a nechapem sirsie suvislosti, ospravedlnujem sa.No a chcem sa opytat....ma ta oblatka nejake specialne odpodstatnenie v tomto zakusku? viem , ze uz jeho nazov tu oblatku tam predurcuje, ale co by sa stalo keby som ju tam nedala?
Eva Přecechtělová
|7. 11. 2007 11:36
Já vím, že paní nebo slečna Jana žije v Německu a myslím, že jste jí dostatečně odpověděla. Poznámka byla pro ostatní, protože sama jsem měla problém jich sehnat. Zdraví Eva
milena kubikova
|7. 11. 2007 10:47
jasne v tescu ich dostat , ale pokial viem tak jana zije v nemecku, takze to tesco jej velmi nepomoze.
Eva Přecechtělová
|7. 11. 2007 09:08
Je to něco jak vafle. Já je kupuji v TESCU na tuhle dávku na plech potřebujete 1,5 oplatku.
mina kubikova
|6. 11. 2007 17:31
zdravim jana...su to akokeby suche neplnene vafle. su v rozmere na mensi plech....nespominam si ci som ich niekedy videla v nemecku, ak chcete, tak sa Vam po nich pozriem.
Anonym
|6. 11. 2007 17:28
Jana...zdravim.....no su to jednoduche suche , akokeby vafle, ....su tak v rozmere na maly plech....neviem si spomenut ci som ich videla niekedy v nemecku....pozriem sa vam po nich.....ak chcete.
Jana Ehnes
|6. 11. 2007 16:15
Prosim, co jsou dortove oplatky ?
Miroslava Pečinková
|6. 11. 2007 08:51
Opět jsem v neděli pekla, rodina si to vyžádala. Byly vynikající :))))
Eva Přecechtělová
|8. 10. 2007 10:01
Asi bych tam to kakao nedávala, protože těsto obsahuje hodně ořechů, je těžké a strouhanka ho nadlehčí a navíc se to musí přilepit na ten oplatek. Možná do jiného receptu na karamelové řezy kde je těsto pouze z 5 vajíček a náplň se polévá čokoládou, recept je někde na webu.
Mikinka Mikinka
|6. 10. 2007 22:50
Odporúčam namiesto strúhanky pridať radšej 2 PL kakaa-cesto má výbornú chuť a aj to aj to lepšie vyzerá... Mňamky mňam koláčik
Michaela Šenková
|4. 10. 2007 14:49
Tento recept moc dobře znám a má u nás velký úspěch. Proto hodnotím také 1.
Miroslava Pečinková
|4. 10. 2007 12:53
Opravdu výborné řezy a nenáročné.Já vařím karamel 1 hodinu v papiňáku,je to rychlejší.jinak dávám za 1.
Miroslava
|4. 10. 2007 12:36
Opravdu výborné řezy a nenáročné.Já vařím karamel 1 hodinu v papiňáku,je to rychlejší.jinak dávám za 1.
Eva Přecechtělová
|3. 10. 2007 18:53
Pekla jsem na 195°C v horkovzdušné troubě. Peče se o něco déle jak obyčejný piškot. Po upečení oplatky zůstanou v původní podobě. Pekla jsem v sobotu a jenom se zaprášilo. Přidala jsem foto, ale ještě tu není.
Sísa
|3. 10. 2007 06:43
Chci se zeptat, na kolik stupňů péct v el. troubě a jak asi dlouho. Kvůli těm oplatkům ve spodu.