Karamelové oplatkové řezy

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 200
      g mleté ořechy
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • dortové oplatky obdelníkový tvar
    • 50
      g ořechy nahrubo posekané
    • 50
      g čokoláda postrouhaná
  • N
    • 250
      g máslo
    • 1
      plechovka salko slazené slazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený oplatky (boky plechu potřeme tukem) a upečeme. Moučník necháme na plechu vychladnout, potřeme náplní a vrch posypeme nasucho opraženými ořechy a nastrouhanou čokoládou.
2
**Příprava náplně:** konzervu s kondenzovaným mlékem vaříme v hrnci s vodou 2 hodiny. Po vychladnutí umícháme se změklým máslem do pěny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • barbarons
    barbarons |

    22. 2. 2015 12:59

    Zdravím, včera jsem se rozhodla že udělám tento dezertík, neměla jsem mlété ořechy, tak jsem je nahradila perníkem na strouhání. Místo posypky jsem pocákala čokoládovou polevou. A i tak je to moc výborné :-) Takže děkuji za tento recept.

  • jarmila
    jarmila |

    1. 12. 2013 19:20

    jsou moc sladke ale vyborne jeden kousek stači a jste naslazena na dva dny ;-) ;-) :-*

  • jarmila
    jarmila |

    1. 12. 2013 19:17

    muže byt i hera

  • bábka sranda---
    bábka sranda--- |

    14. 10. 2013 18:05

    je to vyborné moje babičkato dělala kdys sem byla malá DELIKATES :-P <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • SKSandy
    SKSandy |

    28. 3. 2013 21:06

    výborné! Jsou sice pracné, ale prostě - luxusní :-) Rozhodně s máslem, já heru a podobné tuky nepoužívám, máslo je prostě máslo. Jelikož nám už vyrobili Karamelové salko, zkusila jsem jednou právě s ním, že si ušetřím práci... no, musím říct, že nene... lepší je to klasické bílé! :-! Přidám foto :-)

  • Renata
    Renata |

    23. 11. 2012 13:24

    Do takových krémů se dává máslo, Heru bych použila max. tu novou máslovou pro přípravu krémů. Já budu dělat zítra a určitě dám máslo :-)

  • Majka
    Majka |

    20. 11. 2012 17:09

    Dobrý den, dáváte máslo nebo Heru. :-)

  • xverax
    xverax |

    20. 7. 2012 08:26

    Výborné! Jen se po nich zaprášilo :))

  • Eva1
    Eva1 |

    31. 1. 2011 20:16

    Recept je můj v původní verzi byl dobře i s ořechy, asi při zřizování nových stránek ořechy vypadly. Řezy jsou moc dobré. Zkoušela jsem více druhů karamelových řezů a tenhle recept u mě zvítězil. :-)

  • Leňka
    Leňka |

    29. 1. 2011 06:21

    Děkuji :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    28. 1. 2011 13:53

    Tereza, těší mě, už je opraveno, díky za upozornění a mějte hezký den.

  • Leňka
    Leňka |

    28. 1. 2011 10:44

    Díky za radu, ale o to mi vůbec nešlo. Já jsem si správný recept našla. Ale, co když někdo další si najde právě tento recept. A zase bude muset šmejdit po dalších receptech. Přece by recepty měly být kompletní. Někdy než přečtete všechny komentáře, tak za ten čas můžete mít upečeno. =-O Jde mi o to, že jsem už před týdnem upozorňovala a stále nic.

  • Klára K.
    Klára K. |

    28. 1. 2011 10:16

    Pozrite si "Karamelové reza od Gizky", tam to máte jasno, a už poriadne pár rokov

  • Leňka
    Leňka |

    28. 1. 2011 08:32

    Doplní, prosím, někdo ty ořechy do těch ingrediencí receptu? Editor je stále nepřítomen? Jestli on se nejmenuje Hliník? :-\

  • Leňka
    Leňka |

    21. 1. 2011 21:42

    Tak mám upečeno (dala jsem tam těch 200g mletých ořechů) a okraje už jsou okrájené, no a už spíš nejsou. Opravdu mňamózní. ;-)

  • Leňka
    Leňka |

    20. 1. 2011 20:25

    Nechybí v ingrediencích do těsta ještě množství mletých ořechů? Na jiných stránkách uvádějí 200g, tady jsou jen napsané, že je smícháme se strouhankou, ale nevím kolik. Nebo jsem slepá? :-$

  • Lenka Pernicová
    Lenka Pernicová |

    20. 3. 2009 23:44

    Pro odlehčení receptu zkuste nápň nastavit bešamelem. Viz recept "Diplomatické řezy"

  • jana m
    jana m |

    25. 3. 2008 14:01

    Tieto rezy mali u nás veľký úspech.Len som pod krém dala ešte marmeládu.

  • Zita
    Zita |

    23. 3. 2008 14:49

    Oplatky v techto rezech lze nahradit lineckym testem.Vyzkousela jsem to, ale musim uznat, ze s oplatkou je to lepsi.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    23. 3. 2008 14:11

    Tak jsem je včera dělala. Je to drahá pochoutka. Také pracná pochoutka. Celková příprava je dlouhá...Ale jinak jsou tyto řezy fakt povedené! Jsou chuťově velmi dobré! :-)

  • Andra
    Andra |

    8. 11. 2007 09:21

    Ja si myslím, že tieto rezy je možné urobiť aj bez oplatky. Ale v tom prípade treba plech vyložiť papierom na pečenie.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    7. 11. 2007 19:53

    Mileno, pokud nemáte oplatky, vyzkoušejte raději recept "Karamelové řezy III."

  • Marie H.
    Marie H. |

    7. 11. 2007 19:27

    Mileno, já si myslím, že ty oplatky tam být musí, protože dělají spodek řezům.

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    7. 11. 2007 19:09

    Helka....damy...povie mi niekto, ci mozem tieto rezy urobit bez tej oblatky? Je tam nejako dolezita?

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    7. 11. 2007 16:32

    Bez oplatku jsem to nezkoušela, vždycky jich někde koupím. A když ne tak dělám nějaké jiné řezy. Poslední dobou nám chutnají "Balkánské řezy".

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    7. 11. 2007 15:35

    pani Eva tak to ano.....mate pravdu.....nejako som dnes pribrzdena a nechapem sirsie suvislosti, ospravedlnujem sa.No a chcem sa opytat....ma ta oblatka nejake specialne odpodstatnenie v tomto zakusku? viem , ze uz jeho nazov tu oblatku tam predurcuje, ale co by sa stalo keby som ju tam nedala?

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    7. 11. 2007 11:36

    Já vím, že paní nebo slečna Jana žije v Německu a myslím, že jste jí dostatečně odpověděla. Poznámka byla pro ostatní, protože sama jsem měla problém jich sehnat. Zdraví Eva

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    7. 11. 2007 10:47

    jasne v tescu ich dostat , ale pokial viem tak jana zije v nemecku, takze to tesco jej velmi nepomoze.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    7. 11. 2007 09:08

    Je to něco jak vafle. Já je kupuji v TESCU na tuhle dávku na plech potřebujete 1,5 oplatku.

  • mina kubikova
    mina kubikova |

    6. 11. 2007 17:31

    zdravim jana...su to akokeby suche neplnene vafle. su v rozmere na mensi plech....nespominam si ci som ich niekedy videla v nemecku, ak chcete, tak sa Vam po nich pozriem.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 11. 2007 17:28

    Jana...zdravim.....no su to jednoduche suche , akokeby vafle, ....su tak v rozmere na maly plech....neviem si spomenut ci som ich videla niekedy v nemecku....pozriem sa vam po nich.....ak chcete.

  • Jana Ehnes
    Jana Ehnes |

    6. 11. 2007 16:15

    Prosim, co jsou dortove oplatky ?

  • Miroslava Pečinková
    Miroslava Pečinková |

    6. 11. 2007 08:51

    Opět jsem v neděli pekla, rodina si to vyžádala. Byly vynikající :))))

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    8. 10. 2007 10:01

    Asi bych tam to kakao nedávala, protože těsto obsahuje hodně ořechů, je těžké a strouhanka ho nadlehčí a navíc se to musí přilepit na ten oplatek. Možná do jiného receptu na karamelové řezy kde je těsto pouze z 5 vajíček a náplň se polévá čokoládou, recept je někde na webu.

  • Mikinka Mikinka
    Mikinka Mikinka |

    6. 10. 2007 22:50

    Odporúčam namiesto strúhanky pridať radšej 2 PL kakaa-cesto má výbornú chuť a aj to aj to lepšie vyzerá... Mňamky mňam koláčik

  • Michaela Šenková
    Michaela Šenková |

    4. 10. 2007 14:49

    Tento recept moc dobře znám a má u nás velký úspěch. Proto hodnotím také 1.

  • Miroslava Pečinková
    Miroslava Pečinková |

    4. 10. 2007 12:53

    Opravdu výborné řezy a nenáročné.Já vařím karamel 1 hodinu v papiňáku,je to rychlejší.jinak dávám za 1.

  • Miroslava
    Miroslava |

    4. 10. 2007 12:36

    Opravdu výborné řezy a nenáročné.Já vařím karamel 1 hodinu v papiňáku,je to rychlejší.jinak dávám za 1.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    3. 10. 2007 18:53

    Pekla jsem na 195°C v horkovzdušné troubě. Peče se o něco déle jak obyčejný piškot. Po upečení oplatky zůstanou v původní podobě. Pekla jsem v sobotu a jenom se zaprášilo. Přidala jsem foto, ale ještě tu není.

  • Sísa
    Sísa |

    3. 10. 2007 06:43

    Chci se zeptat, na kolik stupňů péct v el. troubě a jak asi dlouho. Kvůli těm oplatkům ve spodu.

Abecední seznam: