Karamelové cheesecake řezy

moje hodnocení: 0

4.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Karamel
    • 150
      g cukr krystal
    • 150
      g třtinový cukr
    • 170
      g med nebo sirup
    • 75
      g máslo
    • 160
      ml smetana 30%
  • Korpus
    • 140
      g sušenky ideálně karamalové (např. Lotus)
    • 4
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 3
      lžíce cukr
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 300
      g řecký jogurt - pravý nebo zakysanka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 250
      g karamel viz recept výše
  • Na ozdobení
    • 150
      sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci ideálně s nepřilnavou povrchovou úpravou si připravte karamel na polití. Smíchejte cukr, med a máslo a nechte rozpustit. Vařte na mírném plameni několik minut za stálého míchání. Odstavte z ohně a vmíchejte smetanu. Nechte vychladnout. (Zbylý je vhodný na palačinky či wafle.)

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Vyložte pečící formu (nejlépe čtvercovou 20x20cm) pečícím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem. Zpracujte prsty a natlačte na dno formy v rovnoměrné vrstvě. Dobře upěchujte. Pečte asi 7 minut na 180°C.
3
Na náplň smíchejte v robotu s nástavcem na hnětení těsta tvaroh, smetanu/jogurt a vanilkový extrakt. Směs by měla být jen lehce našlehaná, ale hlavně hladká. Pak přidejte mouku a pořádně smíchejte. Po jednom přidávejte vejce a promíchejte. V této fázi nechcete "přešlehat", aby se nenafoukl a nepopraskal. Vmíchejte karamel.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

4
Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty. Pečte asi 45 minut na 170°C, nebo dokud střed nebude ztuhlý (stačí píchnout špejlí). Nechte vychladnout, pak ho ještě dejte ideálně na noc do lednice.
5
Těsně před podáváním polijte karamelem. Můžete zlehka posypat hrubozrnnou solí.

RADA: Tipy na dorty jako z cukrárny

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    5. 9. 2018 14:35

    Hlavní surovina karamelu je cukr. Cheesecake obecně se moc nesladí (obecně dodržuju 1 lžíci cukru na 250g náplně), ale pokud je karamelový, tak z podstaty věci sladší bude. Nikde není napsané, že musíte použít všechen karamel z uvedeného množství surovin do tohoto receptu. Ale poměr surovin pro výrobu uvedeného karamelu bych neměnila, nemuselo by se vám to podařit

  • janatka
    janatka |

    4. 9. 2018 22:51

    Týýý brďo, tam je cukru a ještě med, to je strašně moc. Mám ráda slaný karamel, ale určitě bych ubrala cukr.