Hasenöhrl (zaječí uši)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 40 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 75
      g máslo
    • sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      ks žloutek
    • 20
      ml hnědý rum
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum.
2
Uhněťte těsto. Těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na obdelníky velké zhruba 10x5cm.
3
Stočte je do kornoutků a smažte po částech v horkém másle 3-5 minut. Pocukrujte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: