• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Světová kuchyně
    • Rakousko

    Rakousko

    45 minut
    Linecké cukroví

    Linecké cukroví

    Pro přípravu těsta na Linecké cukroví prosijeme na válu mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout... více o Linecké cukroví

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z něj tvarujeme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 160... více o Makové rohlíčky (Rakousko)

    Bábovka vídeňská

    Bábovka vídeňská

    Mléko, krupicový cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladit. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce,... více o Bábovka vídeňská

    30 minut
    Alpský Kaiserschmarrn

    Alpský Kaiserschmarrn

    Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou soli)... více o Alpský Kaiserschmarrn

    40 minut
    Linecké těsto na vykrajované tvary

    Linecké těsto na vykrajované tvary

    Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný plech a upečeme. Po vychladnutí... více o Linecké těsto na vykrajované tvary

    Vídeňská vařená bábovka

    Vídeňská vařená bábovka

    V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a... více o Vídeňská vařená bábovka

    Bramborový "sýr"

    Bramborový "sýr"

    Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou... více o Bramborový "sýr"

    20 minut
    Smetanová polévka (Rahmsuppe)

    Smetanová polévka (Rahmsuppe)

    Omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě. Když jsou měkké, smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a... více o Smetanová polévka (Rahmsuppe)

    45 minut
    Rakouský bramborový salát

    Rakouský bramborový salát

    Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na na kostky nebo plátky (dle zvyku). Okurku nakrájíme na tenké kolečka, posolíme, necháme pustit šťávu,... více o Rakouský bramborový salát

    10 minut
    Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

    Panna cotta s třešněmi v červeném…

    Začněte přípravou panna cotty. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s vanilkou. Nechte asi 10 minut vychladnout. Vanilku vyjměte a do horké tekutiny... více o Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

    60 minut
    Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

    Kachní stehna s polentovymi…

    Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte... více o Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

    30 minut
    Almnüsse (smažené koblížky)

    Almnüsse (smažené koblížky)

    Mouku promíchejte s oběma druhy cukru, vejci, práškem do pečiva, smetanou a tvarohem. Vymíchejte těsto. Máslo rozehřejte a pomocí dvou lžiček tvarujte... více o Almnüsse (smažené koblížky)

    65 minut
    Hasenöhrl (zaječí uši)

    Hasenöhrl (zaječí uši)

    Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum. Uhněťte těsto.... více o Hasenöhrl (zaječí uši)

    Smetanové fleky se zelím

    Smetanové fleky se zelím

    Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím

    20 minut
    Liptauer

    Liptauer

    Sýr smíchejte s paprikou, solí a pepřem. Promíchejte s najemno nakrájenou cibulí (nejlépe červenou). Přidejte jemně nasekanou pažitku a zelenou... více o Liptauer

    Erdäpfelkas

    Erdäpfelkas

    Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno. Vychladlé... více o Erdäpfelkas

    65 minut
    Špekové knedlíky s máslem

    Špekové knedlíky s máslem

    Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem. Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce. Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku... více o Špekové knedlíky s máslem

    Vídeňská bábovka

    Vídeňská bábovka

    Žloutky, cukr, vanilkový cukr šleháme do pěny. Pak přidáme citronovou šťávu a osolíme, pořádně zamícháme. Dále přidáme rozinky a ořechy a taky dobře... více o Vídeňská bábovka

    Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

    Wiener schwabenschnecken - recept z r…

    Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a... více o Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

    Tyrolské knedlíky

    Tyrolské knedlíky

    Housky nakrájejte na kostičky, zalijte je mlékem s rozšlehanými vejci a nechte nasáknout. Nakrájenou cibulku s petrželkou spařte máslem a přidejte k... více o Tyrolské knedlíky

    Salát od sousedky Rakušanky

    Salát od sousedky Rakušanky

    Všechny ingredience pokrájíme na kostičky, opatrně zamícháme, osolíme, opepříme a dáme kupku doprostřed listu zeleného salátu, povrch ozdobíme... více o Salát od sousedky Rakušanky

    Salát po rakousku

    Salát po rakousku

    Natrháme omytý salát do mísy. V jiné nádobě umícháme pár lžic vody, ocet, balsamik, olej, pepř, cukr, sůl - doupravíme chuť podle toho, zda tíhneme k... více o Salát po rakousku

    Sachrův dort II.

    Sachrův dort II.

    Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Kávu rozpustíme ve 2 lžících vody. K vymíchaným žloutkům přidáme mandle, kávu, rozpuštěnou čokoládu a vyšlehaný... více o Sachrův dort II.

    Vídeňská bábovka z mikrovlnky

    Vídeňská bábovka z mikrovlnky

    Tuto směs přidáme do rozmíchaných žloutků. Na závěr opatrně vmícháme sních ze 3 bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (varné sklo) a... více o Vídeňská bábovka z mikrovlnky

    Koláč z Rakouska

    Koláč z Rakouska

    Utřeme máslo s cukrem a se 3 žloutky, přisypeme mouku, nastrouhané ořechny a čokoládu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme v předehřáté troubě na... více o Koláč z Rakouska

    Vídeňské věnečky II

    Vídeňské věnečky II

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vymícháme změklé máslo s cukrem a kávou, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a vlažnou čokoládu. Vařečkou... více o Vídeňské věnečky II

    Palačinky (Rakouské palačinky)

    Palačinky (Rakouské palačinky)

    Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme sůl, vejce, žloutek, mléko a vodu, všechno směrem ze středu zpracujeme v hladké těsto. Necháme... více o Palačinky (Rakouské palačinky)

    45 minut
    Tyrolské nudle se zelím

    Tyrolské nudle se zelím

    Bílé zelí nakrouháme nadrobno, propláchneme a necháme dobře okapat, cibule nakrájíme na kostičky. Sádlo rozehřejeme a cibuli na něm osmahneme, potom... více o Tyrolské nudle se zelím

    Rakouské mocca rohlíčky

    Rakouské mocca rohlíčky

    Capuccino dáme vařit do 50 ml vody. Necháme ho vychladnout. Mouku, mandle, lískové ořišky, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr a špetku soli dobře... více o Rakouské mocca rohlíčky

    180 minut
    Tafelspitz

    Tafelspitz

    Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vložíme maso, zmírníme plamen a necháme 5 min. Slijeme vodu a maso opláchneme studenou vodou. Vložíme znovu do hrnce... více o Tafelspitz

    70 minut
    Brokolicová polévka s jablkem a skořicí

    Brokolicová polévka s jablkem a…

    1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut). 2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte... více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    Poslední sledované recepty

    35
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    26
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    25
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z…

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Dáma.cz Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Světová kuchyně
    • Rakousko
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí