Vídeňská vařená bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l mléko
    • 150
      g cukr
    • 150
      g tuk
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a počkáme, až vychladne. Pak přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto.
2
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto. Bábovku vložíme do studené trouby a pečeme asi 1 hodinu při 150 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pepča
    Pepča |

    10. 3. 2016 15:21

    Je výborná, vložená do studené trouby, krásně se vyklopila. ;-)

  • FERDA
    FERDA |

    10. 11. 2015 13:41

    Luxusní recept - mám vyzkoušeno. :) 8-)

  • eva
    eva |

    6. 11. 2015 14:46

    celkem slusna dusivka

  • babina
    babina |

    8. 3. 2012 10:27

    protože je to obrácený recept, je i takový recept na výborný perník, krásně vyběhne, a nemusí se trouba předehřívat, copak nevaříte??? Máte dotazy jak pro malé děti, když je to tam napsané, tak si dojděte k cukrářům, který taky znají takové recepty, :-))

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 2. 2012 20:03

    ...jako klasická ;-)

  • Barbora B.
    Barbora B. |

    5. 7. 2008 23:17

    Ma tato babovka inu chut ako klasicka?

  • A. D.
    A. D. |

    11. 9. 2007 07:07

    Opravdu do studené trouby-vyzkoušela jsem to. Chutná jako těsto na sacher dort.Měla jsem obrovský úspěch a tím velkou radost,že všem chutnala

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    31. 5. 2007 13:01

    Bábovku ve studené troubě jsem taky ještě nepekla, nicméně myslím, že už tady jedna taková je. Padaly tam stejné dotazy a odpověď byla, že opravdu do studené. Nechci ale radit, protože to nemám vyzkoušené.

  • barča
    barča |

    31. 5. 2007 10:00

    Určitě těsto dát do teplé trouby, prášek do peč. se musí hned péct, jinak nevyběhne. Alespoň to jsou mé zkušenosti.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    30. 5. 2007 09:00

    Proč se dává do studené trouby? Já těsto dávám vždy do předehřáté.

  • Jana
    Jana |

    29. 5. 2007 11:25

    Je tato bábovka na chuti v něčem jiná než klasická?Děkuji