• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Větrníky z cukrárny Myšák
    Napište svůj komentář k receptu

    Větrníky z cukrárny Myšák

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.1
    hodnotilo: 34
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Větrníky z cukrárny Myšák
    Větrníky z cukrárny Myšák
    Větrníky z cukrárny Myšák
    Větrníky z cukrárny Myšák
    Větrníky z cukrárny Myšák
    Větrníky z cukrárny Myšák
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Dezert z odpalovaného těsta s pořádnou porcí vanilkové a karamelové šlehačky vás spolehlivě přenese do dětství. Klasický recept na poctivý větrník pochází od šéfcukráře vyhlášené pražské cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici.

    Suroviny

    10 porce
    • odpalované těsto
      • 70
        g máslo
      • 70
        ml slunečnicový olej
      • 150
        ml mléko
      • 150
        ml voda
      • 1
        špetka cukr krupice
      • 1
        špetka sůl
      • 250
        g hladká mouka
      • 6
        ks vejce
    • karamelová šlehačka
      • 75
        g cukr krupice
      • 500
        ml smetana ke šlehání
      • 1
        špetka sůl
    • vanilková šlehačka
      • 400
        ml mléko
      • 90
        g cukr krupice
      • vanilkový lusk
      • 5
        ks žloutek
      • 40
        g kukuřičný škrob
      • 1
        špetka sůl
      • 500
        ml smetana ke šlehání
    • na dokončení
      • moučkový cukr nebo fondánová poleva obarvená karamelem

    Postup přípravy receptu

    1
    Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte zezlátnout. Přilijte horkou smetanu se špetkou soli, a až karamel začne vřít, promíchejte ho dřevěnou vařečkou. Dejte pozor na páru! Nalijte do čisté mísy a nechte do druhého dne zchladnout.
    2
    Na vanilkovou šlehačku prošlehejte třetinu mléka s cukrem, semínky vanilkového lusku, žloutky, škrobem a špetkou soli. Zbylé mléko přiveďte k varu a za stálého míchání přilijte vaječnou směs. Stále míchejte a nechte ještě 1 minutu projít varem. Dejte do čisté mísy, přímo na krém položte potravinovou fólii a nechte vychladnout.

    RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

    3
    Na odpalované těsto přiveďte k varu máslo, olej, mléko, vodu, cukr a sůl. Vsypte mouku a pomocí vařečky míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit ke dnu a vznikne hladká hmota bez hrudek. Trvá to asi 3 minuty.
    4
    Troubu zahřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, nakreslete tužkou se silnou tuhou 10 koleček a papír otočte. Těsto dejte do velké mísy a pomocí ručního hnětače postupně zapracujte vejce. Naplňte jím sáček s řezanou trubičkou a na plech do obrysu koleček nastříkejte větrníky. Vložte plech do trouby, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 30 minut. Větrníky se mají nafouknout a zezlátnout. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, pak je prokrojte.

    RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

    5
    Vanilkový krém prošlehejte dohladka a přidejte vyšlehanou smetanu. Karamelovou smetanu prošlehejte. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplňte spodní poloviny korpusů vanilkovou šlehačkou. Sáčkem s řezanou trubičkou naneste vrstvu karamelové šlehačky a větrníky přiklopte horním korpusem. Může být potažený fondánovou polevou obarvenou trochou karamelu nebo zasněžený moučkovým cukrem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kremrole paní Čermákové

    Kremrole paní Čermákové

    Větrníčky se šlehačkou a jahodami

    Větrníčky se šlehačkou a jahodami

    Věnečky s mátovým krémem

    Věnečky s mátovým krémem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Odpalované FOOD
    Pečení Šlehání Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kukuřičný škrob Máslo Mléko Moučkový cukr Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový lusk Vejce Voda Žloutek

    Domácí vanilkový extrakt

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kotlety po čínsku

    Kotlety po čínsku

    Rychlé langoše

    Rychlé langoše

    Brambory s kysanou smetanou

    Brambory s kysanou smetanou

    Fazolový salát univerzál

    Fazolový salát univerzál

    Rajská omáčka, která se musí povést

    Rajská omáčka, která se musí povést

    Těstíčko jako od vietnamců

    Těstíčko jako od vietnamců

    Bramborová frittata

    Bramborová frittata

    Francouzský máslový koláč Chinois

    Francouzský máslový koláč Chinois

    Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

    Hlíva s květákem na mozeček nebo…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Domácí vanilkový extrakt

    Poslední sledované recepty

    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    28
    Míša řezy
    Míša řezy
    24
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    24
    Piškotová roláda univerzální
    Piškotová roláda…

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Ženy podle měsíce narození. Co všechno prozradí o vaší osobnosti?

    Ženy podle měsíce narození. Co všechno prozradí o vaší osobnosti?

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Větrník z remosky
    Větrník z remosky
    Větrníky na plech - karamelové řezy
    Větrníky na plech - karamelové řezy
    Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
    Větrníky na plech - karamelové řezy …
    Vídeňská cibulka
    Vídeňská cibulka
    Vídeňská vařená bábovka
    Vídeňská vařená bábovka
    Vídeňské ořechové rohlíčky
    Vídeňské ořechové rohlíčky
    • Recepty.cz
    • Větrníky z cukrárny Myšák
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí