Větrníčky se šlehačkou a jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • tuk na vymazání plechu
    • sůl
    • 50
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
  • Náplň
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem.
2
Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou mouku, snižte teplotu a intenzivně míchejte, aby vzniklo hladké těsto. Nadále asi 3 minuty míchejte, až se na dně začne tvořit bílý povlak. Pak těsto přendejte do mísy robotu a míchejte do mírného vychladnutí.
3
Jedno po druhém zašlehejte vejce. Hladké lesklé těsto přendejte do cukrářského sáčku a na plech nastříkejte malé větrníčky.
4
Po 20 minutách teplotu snižte na 160 °C a pečte dalších 10 minut. Nechte zcela vychladnout. Rozkrojte je a naplňte ušlehanou smetanou a jahodami.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jahody Máslo Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: