Vesnické šunkofleky

moje hodnocení:

3,9

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g uzené maso krkovice
    • 500
      g těstoviny
    • 3
      dl mléko
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g eidam sýr
    • 1
      lžíce sádlo
    • vegeta
    • petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso uvaříme ve vodě.
2
Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme.
3
V mléce rozkvedláme vajíčka, přidáme vegetu a petrželku. Půlku vajec nalijeme do pekáčku, promícháme a přiklopíme.
4
Dáme do vyhřáté trouby na 30 min. zapéct. Nastrouhaný sýr přidáme do zbylého mléka s vejci. Po 30-ti minutách odklopíme, zalijeme zbytkem mléka s vejci a sýrem. Dopečeme, aby se vytvořila kůrčička.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    12. 11. 2015 21:12

    A to jste celý víkend ani nespali? :-D

  • Klára
    Klára |

    30. 7. 2013 19:32

    Vegeta, maggi, masox: to je hit českých kuchařek. Použít jí ale nemusíte, pokud máte vlastní názor a rozum. Já tyto jedy už dávno ignoruji a názvy některých pokrmů také.

  • Scalar
    Scalar |

    30. 7. 2013 16:08

    Koukám, že na vesnici roste na zahrádce především vegeta.

  • Sysina
    Sysina |

    12. 4. 2013 09:14

    Šunkofleky odjakživa jen s těstovinami uvařenými v uzeném vývaru (domácí nebo kupované),uzené a vajíčka. Žádný sýr a jiné odpornosti.

  • petrsailor
    petrsailor |

    4. 2. 2013 14:49

    Přesně tak! A ty fleky uvařit ve vývaru po uzenym (nejlíp žebra!), víc to fakt nepotřebuje.

  • Martin
    Martin |

    7. 11. 2012 12:47

    vegeta :-D .. eidam :-D :-D ... pardon, ale to fakt nééé :-)

  • anna
    anna |

    22. 8. 2012 15:46

    takze jenom fleky a uzeny -- vyborna rada od cecila !!! :-S

  • Cecil
    Cecil |

    12. 8. 2012 21:40

    Jaký prase by do toho dávalo Vegetu? Proč? Jsou to fleky s uzeným, tak proč tam přidávat chuť zeleniny s chemií, když tam ani jedno nepatří. A s tím sýrem bych taky polemizoval.....

  • kenny
    kenny |

    10. 6. 2012 11:37

    co je na tom venkovského? Kdyby aspon tam byly domácí fleky! Skoro všichni tam dávají kupované těstoviny, ale pravé šunkofleky jsou z domácích fleků.

  • kuba
    kuba |

    6. 1. 2012 14:37

    super.. miluju fleky a tyto uz taky :)

  • nladya
    nladya |

    6. 1. 2012 12:11

    šunkofleky jsou výborné...

  • MJG
    MJG |

    27. 9. 2011 09:45

    Misto te VEGETY radsi dejte petrzelku, pazitku nebo treba porek. S Vegetou to pak chutna vsechno stejne. O:-)

  • Jitka
    Jitka |

    14. 7. 2011 13:46

    já do nich přidávám 2 lžíce leča,je to moc dobré,a nejsou tak suché ;-)

  • Pavlii
    Pavlii |

    8. 3. 2011 12:29

    moc nerozumím, co je na těchto šunkoflecích venkovského - v tom případě bych čekala spíš nějakou zajímavou kombinaci bylinek a ne vegetu :) to je asi vesnické spíš tak , že na vesnici v obchodě měli ten den jen jeden druh koření, že ;-) jinak se dají péct půlku času pod deklíkem nebo alobalem, není nutné je polévat nadvakrát...

  • Daniela
    Daniela |

    16. 10. 2010 14:48

    Já též:)

  • Daniela
    Daniela |

    16. 10. 2010 14:47

    Super recept, můj přítel se nemohl nabažit a chtěl ještě :-)

  • MIRKA AKRIM
    MIRKA AKRIM |

    21. 9. 2010 11:34

    PROC DO VSEHO CPAT VEGETU, VZDYT TO UPLNE POTLACI CHUT UZENEHO MASA.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    15. 11. 2009 20:22

    Já ještě vmíchávám osmaženou cibulku a je to moc dobré

  • Květoslava Liduchová
    Květoslava Liduchová |

    14. 11. 2009 20:30

    výborně hned příští týden vyzkouším

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    16. 9. 2009 12:02

    1*.Výborné jídlo.Šunkofleky dělám zcela jinak a tomuto doma říkáme zapékané těstoviny(nepoužívám na ně fleky).

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    7. 8. 2009 14:58

    Já jsem je pekla při 175 stupních zhruba těch třicet minut a odkryté zhruba 8 minut. Troubu jsem vyhřala na 200 stupňů. Šunkofleky byly výborné hodnotím jedničkou:-))

  • Jana Beranová
    Jana Beranová |

    26. 7. 2009 14:50

    Díky za recept, ale jelikož jsem začátečník, poraďte prosím při kolika stupních to mám péct?

  • anton 009
    anton 009 |

    13. 12. 2008 15:58

    Už je zde jen velmi málo jednoduchých skvělých českých receptů. Musím jen poděkovat ...

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    30. 8. 2008 22:35

    Přidala jsem ještě najemno nakrájenou půlku cibule. Včera jsem to uvařila a dnes jsme to dojedli. Bylo z toho 8 pěkných porcí...

  • Ivo Slanina
    Ivo Slanina |

    3. 8. 2008 08:26

    Jednoduche, rychle a velmi chutne. Jedli jsme je cely vikend.

  • Ondřej
    Ondřej |

    23. 5. 2007 23:29

    Dneska sem to dělal a výborný, díky moc za recept.. jakožto začátečník ve vaření sem to opravdu ocenil :-)

  • Kateřina
    Kateřina |

    23. 5. 2007 14:50

    já přidávám ještě muškátový květ,má to takovou šmrncovní chut

  • ELA
    ELA |

    14. 9. 2006 13:08

    vychytávka mojí babičky: fleky uvařte ve vodě po uzeném masu, je to opravdu mnohem lepší