• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Nakládaný hermelín
    Napište svůj komentář k receptu

    Nakládaný hermelín

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 21
    doba přípravy: 10 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nakládaný hermelín
    Nakládaný hermelín
    Nakládaný hermelín
    Nakládaný hermelín
    Nakládaný hermelín
    Nakládaný hermelín
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 5
        stroužek česnek
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        lžička tymián
      • 1
        špetka paprika - sladká
      • 1
        ks bobkový list
      • 1
        lžička rozmarýn
      • feferonka
      • 5
        ks hermelín
      • 15
        ks jalovec
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet nejméně týden. Je možno také nakládat hermelín podélně rozkrojený a uvnitř pomazaný česnekem.

    RADA: Jak snadno oloupat česnek?

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nakládaný hermelín IV.

    Nakládaný hermelín IV.

    Hospodský nakládaný hermelín

    Hospodský nakládaný hermelín

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • martin
      martin | 12. 12. 2016 15:33

      vydrží 3 měsíce ale u nás po 3 týdnech už není :-))

    • Walkyrka
      Walkyrka | 9. 6. 2013 08:41

      Já se přiznám, že ačkoliv jsem milovníkem česneku, jsem ho hrdinsky zaměnila za zázvor. Teď na mě hermelín pokukuje už z lázně olivového oleje. Jsem zvědavá, ale i takhle pro oko je to paráda. <3

    • pippiva
      pippiva | 3. 1. 2012 12:10

      Nejak ve viru svatku jsme pozapomeli na tento vytvor... Vcera jsme si tedy vzpomeli, dojedli a mohu rici, ze po 3 tydnech nalozeni byl syr opravdu bozsky. Takze nechat ulezet minimalne 2 tydny !!! ;-)

    • pippiva
      pippiva | 22. 12. 2011 14:47

      Vcera jsme ochutnali.... Nalozila jsem brie, priste zkusim camembert. Olej jsem pouzila panensky olivovy, rozmaryn, tymian a bobkovy list jsem mela cerstve. Vyborne, pul sklenice je pryc <:-)

    • pippiva
      pippiva | 14. 12. 2011 11:44

      Jak dlouho syr vydrzi takto nalozeny ? Jeden tyden na ulezeni a pak? Recept se mi libi, protoze tam neni cibule a s cerstvym korenim to musi byt super. Diky za odpoved.

    • Eva P.
      Eva P. | 4. 2. 2008 18:09

      ahoj eli, také ziju ve francii a uz jsem to zkousela s "coulommiers" a nebylo to spatné.

    • Daniela
      Daniela | 15. 10. 2007 09:31

      Děkuji za recept je opravdu skvělý. Když jsem hermelín naložila nestačil se pořádně ani uležet :)

    • Anonym
      Anonym | 17. 8. 2007 22:06

      Cibule tam musí bejt ty tele!!!

    • Hanus
      Hanus | 9. 8. 2007 18:21

      Podle tohoto receptu delam hermelin jiz vice nez dva roky a ochutnali ho u me vice nez 30 lidi a vsichni slimtali. Vubec nechapu jak nekdo muze napsat, ze mu nechutna. :-( Predpokladam ze setrite na koreni, popr nedate vsechny druhy v receptu. Hlavne do tohoto nedavejte cibuli. Jedna se o reckou variantu, ktera si s cibuli netyka. Cibule je fajn, ale v takovem tom standardnim hospodskem, ktery je take prima, ale.......................:-)

    • eli
      eli | 9. 5. 2007 20:01

      Tady ve Francii nesezenu Hermelin, tak jsem to zkusila z Camembertu, ale neni to ono. Holt neni nad pravej ceskej hospodskej nakladanej hermelin zapijenej dobrym ceskym pivkem:o)

    • Pavel & Robert
      Pavel & Robert | 25. 4. 2006 19:37

      Vyzkoušíme - uvidíme. Ale už teď se těšíme :)Zdraví vaši věrní žraví kamarádi z VYHULu !

    • pavla
      pavla | 24. 2. 2006 21:14

      Lidičky úplně tady slintám u obrazovky, když čtu vaše příspěvky, určitě vyzkouším různé verze jak je tu popisujete. Díky a mějte se

    • lenka žilková
      lenka žilková | 14. 2. 2006 16:52

      vyzkoušeli jsme,nechutnal nám,divně kořeněný

    • martin gobelín
      martin gobelín | 29. 1. 2006 23:14

      Hermelíny z makra jsou hnusný a nechápu,jak nekomu můžou chutnat.....nejepsí jsou domácí!!!!!!!!!

    • Anonym
      Anonym | 8. 1. 2006 13:18

      a ještě jeden fígl, zkuste ho nechat den v lednici, den v teple. Hermelín pracujea výborně přijme pouřité koření. A myslím,že stačí týden .. je to tedy i rychlejší..

    • Jitka
      Jitka | 8. 1. 2006 10:06

      Právě proto, když si udělám nakládaný hermelín doma, vím přesně, že si tam nenacpu žádnou chemii, a chuťově je výborný. Používám dobrý slunečnicový olej. Olivový se mi zdá příliš chuťově výrazný, myslím, že by to nebylo to pravé.

    • Adnay
      Adnay | 6. 1. 2006 16:15

      A jaky olej je nejlepsi.Kvalita oleje je podle me velmi dulezita.Nikdy bych nekupoval nakladany hermelin v Makru.Znama dela v lahudkarstvi a cena s kvalitou surovin si zdaleka netykaj.A ta chemie a dochucovadla.To byste koukali.

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 4. 1. 2006 12:05

      Protože mi moc chutnal nakládaný Hermelín z Makra, vyzkoušela jsem odhadem - je hodně podobný receptu Fenriho, ale dietnější - svařit ve vodě na kroužky nakrájenou cibuli (dost), celý pepř, nové koření, bobkový list, trošku chili nebo pálivé papriky, nechat částečně zchladnout. Hermelín dát do sklenice nebo do mísy, přidat nakrájený česnek, ev. červenou papriku (i nakládanou), olej, pak zalít nálevem s cibulí a kořením. Chuťově je to skvělé a tím, že přidáte svařený nálev, podstatně omezíte množství oleje, takže výsledek je mnohem lehčí a dietnější.

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 21. 12. 2005 14:36

      Hermelín byl celkem dost zralý, takže po přečtení Vašeho příspěvku jsem okamžitě chutnala, opravdu skvostné, paní Di díky

    • Di
      Di | 21. 12. 2005 13:46

      Určitě ne dva týdny. Záleží na tom, jak je zralý, když ho nakádáme. Já ho nechám po naložení v teple, až celý změkne a zvláční. Potom se může konzumovat. To znamená, co se hned nesní, uschovám v ledničce.

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 20. 12. 2005 22:12

      Za jak dlouho po naložení lze konzumovat? Je skutečně nutné nechat nejméně 2 týdny? Děkuji za odpověď.

    • Anonym
      Anonym | 20. 12. 2005 22:07

      Úžasný nic lepšího jsem nejedla Miki

    • Sweetly
      Sweetly | 24. 11. 2005 18:05

      Moc mi to chutnalo i bez vína

    • Fenri :-)
      Fenri :-) | 26. 8. 2005 04:37

      Já radím koupit v makru sklenici s cca 18 hermelíny za ± 450kč. Nechat dva tejdny jen tak v lednici a pak zkonzumovat. Tyhle zvěrstva co tu píšete,to už není nakládaný hermelín. To co jsem psal nahoře je klasika (přesně to,co maj v makru),díky mé velmi časté návštěvnosti restauračních zařízení s touto lahůdkou to vím moc dobře ;o)

    • Jiří M
      Jiří M | 29. 5. 2005 17:48

      Dávám sýr do obyč.zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem,ale je lepší sklenici každý 3 den otočit dnem vzhůru,víčko musí těsnit, aby olej neprolínal ven.Oleje tam nedávám až nahoru.

    • Anonym
      Anonym | 27. 5. 2005 21:47

      Ideální je stará zavařovací sklenice se skleněným víčkem. Jinak stačí přikrýt talířkem nebo potravinovoui folií. Já nechávám naložený hermelín nejprve v teple (2 dny), až se proleží dám ho do lednice - tam se ale musí lépe uzavřít, aby lednice nenačichla čenekem.

    • francisella
      francisella | 27. 5. 2005 15:15

      dobrý recept, zkousela jsem, jen mi poradte jak moc zavirat sklenici, zda uplne nebo nechavate sklenici odkrytou, diky

    • Jiří Musil
      Jiří Musil | 21. 5. 2005 10:31

      Zkuste tento recept:hermelín,plesnivý sýr,cihla eidam,vše nakrájet na kostičky vložit do sklenice a každou vrstu proložit nakrájenou cibulí,olivami a polít pikantní chili omáčkou a bobkovým listem ,až se sklenice naplní zalít olivovým olejem.Uložit do ledničky na min.2 týdny.

    • Nella
      Nella | 20. 5. 2005 15:53

      A ten hermelín do toho schladlého oleje naložíte? Jestli jo, na kolik dnů? Nebo se konzumuje ihned?

    • Karolína Příplatová
      Karolína Příplatová | 17. 5. 2005 07:17

      Skvělá záležitost opravdu, ale zkuste rozkrojený hermelín vydlabat, vydlabané smíchejte se sýrem Lučina, přidejte třený česnek, pálivou chilli pastu nebo Tabasco, mletou sladkou papriku, pepř a trochu másla, rozetřete na jemný krém, naplňte zpátky do vydlabaného sýra, přiklopte a zalejte olivovým olejem s feferonkami, cibulkou, bobkovým listem, celým pepřem. Olej trochu s ingrediencemi zahřeju, aby ho provoněly a pak do zchladlého vložím hermelíny. Je to božské.

    • Fenri :-)
      Fenri :-) | 13. 5. 2005 20:21

      Z vlastní zkušenosti vím,že hermelín naložený méně než dva týdny je nepoživatelný... Ideální je naložený zhruba měsíc. Jinak klasika uvnitř cibulka a mletá paprika(někdy česnek..). Naložené v oleji + bobkový list + feferony + cibule na jemno. S jalovcem a tymiánem se mi to moc nezdá (sladké).

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 13. 5. 2005 18:43

      Tenhle hermelín dělám a je vynikající. Když zrovna nemám hermelín naložený, je dobré jako rychlá úprava sýr rozkrojit a poměrně hustě posypat česnekovým pepřem od Kotány.

    • Skeeve Tulp
      Skeeve Tulp | 10. 5. 2005 16:02

      Několikrát vyzkoušeno k plné spokojenosti, akorát koření dávám dovnitř sýrů a ještě do každého dávám pár kapek červeného Tabasca.

    • MATHE
      MATHE | 6. 3. 2005 12:22

      JA HO SICE ROBIM TROCHA INAK ALE AJ TAK HO DOPORUCUJEM K-A-Z-D-E-M-U

    • Kokonda Mrákotová
      Kokonda Mrákotová | 5. 8. 2004 12:30

      Po vašem doporučení vyzkoušeno, doporučuji doporučené..

    • Fernando Miňochundra
      Fernando Miňochundra | 5. 8. 2004 10:27

      Hmmmm, díky za doporučení...

    • Ferenc Kokotáry
      Ferenc Kokotáry | 8. 5. 2004 10:53

      skvělá záležitost,doporučuji všem k pivu i vínu

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Zavařování & nakládání Nakládaný hermelín Jedlé dárky
    Chuťovky Ze sýra Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Feferonka Hermelín Jalovec Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rozmarýn Tymián
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kotlety po čínsku

    Kotlety po čínsku

    Čaj ze sušených šípků

    Čaj ze sušených šípků

    Kuskus s tofu

    Kuskus s tofu

    Kořeněná rajská omáčka

    Kořeněná rajská omáčka

    Mrkvový koláč BILLA

    Mrkvový koláč BILLA

    Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

    Jitrnice se zelím, bramborem a…

    Masové koule na zelenině

    Masové koule na zelenině

    Tuňáková pomazánka s mascarpone

    Tuňáková pomazánka s mascarpone

    Zaječí paštika s cibulkou

    Zaječí paštika s cibulkou

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    43
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    29
    Gulášová polévka z mletého masa
    Gulášová polévka z…
    29
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Další doporučené recepty:

    Nakládaný balkánský sýr III.
    Nakládaný balkánský sýr III.
    Nakládaný bůček
    Nakládaný bůček
    Nakládaný česnek - sterilovaný
    Nakládaný česnek - sterilovaný
    Nakládaný hermelín VI.
    Nakládaný hermelín VI.
    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
    Nakládaný kořeněný bůček
    Nakládaný kořeněný bůček
    • Recepty.cz
    • Nakládaný hermelín
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí