Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet nejméně týden. Je možno také nakládat hermelín podélně rozkrojený a uvnitř pomazaný česnekem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
martin
|12. 12. 2016 15:33
vydrží 3 měsíce ale u nás po 3 týdnech už není :-))
Walkyrka
|9. 6. 2013 08:41
Já se přiznám, že ačkoliv jsem milovníkem česneku, jsem ho hrdinsky zaměnila za zázvor. Teď na mě hermelín pokukuje už z lázně olivového oleje. Jsem zvědavá, ale i takhle pro oko je to paráda. <3
Nejak ve viru svatku jsme pozapomeli na tento vytvor... Vcera jsme si tedy vzpomeli, dojedli a mohu rici, ze po 3 tydnech nalozeni byl syr opravdu bozsky. Takze nechat ulezet minimalne 2 tydny !!! ;-)
Vcera jsme ochutnali.... Nalozila jsem brie, priste zkusim camembert. Olej jsem pouzila panensky olivovy, rozmaryn, tymian a bobkovy list jsem mela cerstve. Vyborne, pul sklenice je pryc <:-)
Jak dlouho syr vydrzi takto nalozeny ? Jeden tyden na ulezeni a pak? Recept se mi libi, protoze tam neni cibule a s cerstvym korenim to musi byt super. Diky za odpoved.
Eva P.
|4. 2. 2008 18:09
ahoj eli, také ziju ve francii a uz jsem to zkousela s "coulommiers" a nebylo to spatné.
Daniela
|15. 10. 2007 09:31
Děkuji za recept je opravdu skvělý. Když jsem hermelín naložila nestačil se pořádně ani uležet :)
Anonym
|17. 8. 2007 22:06
Cibule tam musí bejt ty tele!!!
Hanus
|9. 8. 2007 18:21
Podle tohoto receptu delam hermelin jiz vice nez dva roky a ochutnali ho u me vice nez 30 lidi a vsichni slimtali. Vubec nechapu jak nekdo muze napsat, ze mu nechutna. :-( Predpokladam ze setrite na koreni, popr nedate vsechny druhy v receptu. Hlavne do tohoto nedavejte cibuli. Jedna se o reckou variantu, ktera si s cibuli netyka. Cibule je fajn, ale v takovem tom standardnim hospodskem, ktery je take prima, ale.......................:-)
eli
|9. 5. 2007 20:01
Tady ve Francii nesezenu Hermelin, tak jsem to zkusila z Camembertu, ale neni to ono. Holt neni nad pravej ceskej hospodskej nakladanej hermelin zapijenej dobrym ceskym pivkem:o)
Pavel & Robert
|25. 4. 2006 19:37
Vyzkoušíme - uvidíme. Ale už teď se těšíme :)Zdraví vaši věrní žraví kamarádi z VYHULu !
pavla
|24. 2. 2006 21:14
Lidičky úplně tady slintám u obrazovky, když čtu vaše příspěvky, určitě vyzkouším různé verze jak je tu popisujete. Díky a mějte se
lenka žilková
|14. 2. 2006 16:52
vyzkoušeli jsme,nechutnal nám,divně kořeněný
martin gobelín
|29. 1. 2006 23:14
Hermelíny z makra jsou hnusný a nechápu,jak nekomu můžou chutnat.....nejepsí jsou domácí!!!!!!!!!
Anonym
|8. 1. 2006 13:18
a ještě jeden fígl, zkuste ho nechat den v lednici, den v teple. Hermelín pracujea výborně přijme pouřité koření. A myslím,že stačí týden .. je to tedy i rychlejší..
Jitka
|8. 1. 2006 10:06
Právě proto, když si udělám nakládaný hermelín doma, vím přesně, že si tam nenacpu žádnou chemii, a chuťově je výborný. Používám dobrý slunečnicový olej. Olivový se mi zdá příliš chuťově výrazný, myslím, že by to nebylo to pravé.
Adnay
|6. 1. 2006 16:15
A jaky olej je nejlepsi.Kvalita oleje je podle me velmi dulezita.Nikdy bych nekupoval nakladany hermelin v Makru.Znama dela v lahudkarstvi a cena s kvalitou surovin si zdaleka netykaj.A ta chemie a dochucovadla.To byste koukali.
Jitka Bublová
|4. 1. 2006 12:05
Protože mi moc chutnal nakládaný Hermelín z Makra, vyzkoušela jsem odhadem - je hodně podobný receptu Fenriho, ale dietnější - svařit ve vodě na kroužky nakrájenou cibuli (dost), celý pepř, nové koření, bobkový list, trošku chili nebo pálivé papriky, nechat částečně zchladnout. Hermelín dát do sklenice nebo do mísy, přidat nakrájený česnek, ev. červenou papriku (i nakládanou), olej, pak zalít nálevem s cibulí a kořením. Chuťově je to skvělé a tím, že přidáte svařený nálev, podstatně omezíte množství oleje, takže výsledek je mnohem lehčí a dietnější.
Marie Svobodová
|21. 12. 2005 14:36
Hermelín byl celkem dost zralý, takže po přečtení Vašeho příspěvku jsem okamžitě chutnala, opravdu skvostné, paní Di díky
Di
|21. 12. 2005 13:46
Určitě ne dva týdny. Záleží na tom, jak je zralý, když ho nakádáme. Já ho nechám po naložení v teple, až celý změkne a zvláční. Potom se může konzumovat. To znamená, co se hned nesní, uschovám v ledničce.
Marie Svobodová
|20. 12. 2005 22:12
Za jak dlouho po naložení lze konzumovat? Je skutečně nutné nechat nejméně 2 týdny? Děkuji za odpověď.
Anonym
|20. 12. 2005 22:07
Úžasný nic lepšího jsem nejedla Miki
Sweetly
|24. 11. 2005 18:05
Moc mi to chutnalo i bez vína
Fenri :-)
|26. 8. 2005 04:37
Já radím koupit v makru sklenici s cca 18 hermelíny za ± 450kč. Nechat dva tejdny jen tak v lednici a pak zkonzumovat. Tyhle zvěrstva co tu píšete,to už není nakládaný hermelín. To co jsem psal nahoře je klasika (přesně to,co maj v makru),díky mé velmi časté návštěvnosti restauračních zařízení s touto lahůdkou to vím moc dobře ;o)
Jiří M
|29. 5. 2005 17:48
Dávám sýr do obyč.zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem,ale je lepší sklenici každý 3 den otočit dnem vzhůru,víčko musí těsnit, aby olej neprolínal ven.Oleje tam nedávám až nahoru.
Anonym
|27. 5. 2005 21:47
Ideální je stará zavařovací sklenice se skleněným víčkem. Jinak stačí přikrýt talířkem nebo potravinovoui folií. Já nechávám naložený hermelín nejprve v teple (2 dny), až se proleží dám ho do lednice - tam se ale musí lépe uzavřít, aby lednice nenačichla čenekem.
francisella
|27. 5. 2005 15:15
dobrý recept, zkousela jsem, jen mi poradte jak moc zavirat sklenici, zda uplne nebo nechavate sklenici odkrytou, diky
Jiří Musil
|21. 5. 2005 10:31
Zkuste tento recept:hermelín,plesnivý sýr,cihla eidam,vše nakrájet na kostičky vložit do sklenice a každou vrstu proložit nakrájenou cibulí,olivami a polít pikantní chili omáčkou a bobkovým listem ,až se sklenice naplní zalít olivovým olejem.Uložit do ledničky na min.2 týdny.
Nella
|20. 5. 2005 15:53
A ten hermelín do toho schladlého oleje naložíte? Jestli jo, na kolik dnů? Nebo se konzumuje ihned?
Karolína Příplatová
|17. 5. 2005 07:17
Skvělá záležitost opravdu, ale zkuste rozkrojený hermelín vydlabat, vydlabané smíchejte se sýrem Lučina, přidejte třený česnek, pálivou chilli pastu nebo Tabasco, mletou sladkou papriku, pepř a trochu másla, rozetřete na jemný krém, naplňte zpátky do vydlabaného sýra, přiklopte a zalejte olivovým olejem s feferonkami, cibulkou, bobkovým listem, celým pepřem. Olej trochu s ingrediencemi zahřeju, aby ho provoněly a pak do zchladlého vložím hermelíny. Je to božské.
Fenri :-)
|13. 5. 2005 20:21
Z vlastní zkušenosti vím,že hermelín naložený méně než dva týdny je nepoživatelný... Ideální je naložený zhruba měsíc. Jinak klasika uvnitř cibulka a mletá paprika(někdy česnek..). Naložené v oleji + bobkový list + feferony + cibule na jemno. S jalovcem a tymiánem se mi to moc nezdá (sladké).
Jana Tichá
|13. 5. 2005 18:43
Tenhle hermelín dělám a je vynikající. Když zrovna nemám hermelín naložený, je dobré jako rychlá úprava sýr rozkrojit a poměrně hustě posypat česnekovým pepřem od Kotány.
Skeeve Tulp
|10. 5. 2005 16:02
Několikrát vyzkoušeno k plné spokojenosti, akorát koření dávám dovnitř sýrů a ještě do každého dávám pár kapek červeného Tabasca.
MATHE
|6. 3. 2005 12:22
JA HO SICE ROBIM TROCHA INAK ALE AJ TAK HO DOPORUCUJEM K-A-Z-D-E-M-U
Kokonda Mrákotová
|5. 8. 2004 12:30
Po vašem doporučení vyzkoušeno, doporučuji doporučené..