Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme...
více o Kuře na paprice
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl....
více o Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v...
více o Vepřová kýta rytíře Fryduše
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené...
více o Gulášová polévka z mletého masa
Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na...
více o Poctivé pečené kuře
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme...
více o Americké KFC kuře
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré),...
více o Buřtguláš rychlovka
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, necháme vzkypět a zalejeme hrníčkem vody. Přidáme další hrníček vody a nakrájené syrové...
více o Bramborový guláš
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně...
více o Čevabčiči
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme....
více o Hovězí guláš v tlakáči
Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou...
více o Hovězí na houbách II.
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po...
více o Čočková polévka s klobásou
Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek....
více o Maďarský guláš
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na...
více o Béřovický králík
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)...
více o Řízky v klobásovém zelí
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí....
více o Budapešťská pomazánka
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme....
více o Dušená mrkev v mletém mase
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme.
Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova,...
více o Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a...
více o Buřty na pivě
Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek najemno pokrájíme a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s...
více o Mleté maso s houbami
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs pod svíčkovou) a osmažíme....
více o Dobrá zeleninová polévka
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do...
více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Vše se promíchá, přidá se 1 l vody se dvěma masoxy a opět se promíchá. Dá se do pekáče, přikryje se alobalem a při 230 °C se peče asi 1 a 1/2 hodíny....
více o Prezidentský guláš II.
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu....
více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Panenku odblaníme a očistíme, nakrájíme na plátky,a posypeme pepřovým kořením, osolíme a zalijeme olejem. Necháme odležet v lednici. Potom panenku...
více o Panenka Mňam s bramborovými dukátky
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček a kečup dle chuti, 4...
více o Vepřové námořnické maso
Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou...
více o Fazolová polévka
Cuketu,pokud je větší(starší)oloupeme a semínka z ní vyndáme,pokrájíme na plátky. Jestliže máme cukety mladé, neloupeme, nakrájíme je na kolečka....
více o Cuketové lečo s paprikou a klobásou
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory (pokud jsou...
více o Brokolice na španělský způsob
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme.
Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme...
více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem...
více o Pivní výpečky s bramborovými noky
Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a...
více o Vepřové kousky na paprice
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a...
více o Pštrosí vejce - pečená
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž...
více o Havlův burgundský guláš
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,...
více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až...
více o Vepřové na zelenině
Očištěné dršťky dobře proláchneme, nakrájíme na menší kousky, dáme do studené vody a uvedeme do varu. Vodu slijeme, dršťky dáme do další studené vody,...
více o Dršťková polévka
Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary ...
více o Bramboračka s houbami
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a...
více o Chilli con carne
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do...
více o Dršťková polévka grand
Na sádle nebo oleji necháme společně s pokrájenými párky zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě krátce smažíme. Přidáme osmažit na...
více o Frankfurtská polévka s hlívou
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám nebo...
více o Skvělá omáčka na špagety
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a...
více o Zelňačka s klobásou
Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, po zpěnění přidáme maso, zamícháme. Když je maso hnědé, přidáme sladkou papriku, protlak (kečup),...
více o Mleté maso k těstovinám
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení...
více o Guláš s hlívou ústřičnou
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme kostičky jedné cibule, vložíme kotlety a po obou...
více o Kotlety na cibuli
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na...
více o Jednoduchý grenadýrmarš