Bramborovo-dýňový buřtguláš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g brambory oloupané, nejlépe moučné
    • 350
      g dýně oloupaná, pokrájená
    • 250
      g špekáček
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • paprika - sladká
    • feferonka dle chuti - není nutná, pokud nechceme pikantní chuť
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín hle chuti
    • vývar dle potřeby
    • hladká mouka nebo solamyl, je-li třeba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a vše zalijeme cca 200 ml vývaru. Přisypeme pokrájené brambory, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem (feferonkou) a vaříme téměř doměkka. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou dýni a vše dovaříme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vývarem (vodou). Pokud se nám brambory ke konci vaření začnou rozvářet, není to na škodu, jelikož nám guláš zahustí a my pak nemusíme zahušťovat moukou či solamylem a můžeme rovnou podávat.
2
Podáváme s čerstvým pečivem a třeba i sklenicí chlazeného piva.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa
    Denisa |

    14. 10. 2015 20:01

    Mňamka :-*

  • Bára STOJKOVÁ
    Bára STOJKOVÁ |

    4. 8. 2015 13:33

    Skvělý guláš, dobrá kombinace, brambor tužší, dýně křehčí.