Recept na buřtguláš – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jak už z názvu vyplývá, v tomto guláši nehraje hlavní roli maso, ale uzenina. Jaká přesně, to už se liší recept od receptu, ale velmi často se jedná a obyčejný točený salám, který se pak do guláše pokrájí.

Na cibulový základ se přidávají ostatní suroviny, tedy paprika, kmín, často i brambory a další. Ačkoli se často zaměňují s bramborovým gulášem, pravdou je, že buřtguláš se obejde i bez brambor.

Jedná se o rychlé jídlo bez složitých záludností. V české krajině je známým pokrmem při pobytu v přírodě. Dají se do něj totiž zužitkovat špekáčky a buřty, které se nestihly zavčasu opéct nad ohněm a je tak nenáročný na přípravu, že se dá hravě uvařit i v kotlíkové podobě nad ohněm.

Další podobné recepty