Adžika směs z mletého masa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 2
      stroužek česnek cca
    • 1
      ks červená paprika menší
    • 1
      ks slovenská paprika
    • 350
      ml rajčatové pyré cca
    • 2
      lžíce koření - adžika dle chuti, cca
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté maso během smažení od sebe oddělíme, aby se "rozdrobilo". Mleté maso ochutíme nasekaným česnekem a kořenící směsí Adžika, na nudličky pokrájené očištěné papriky a ještě krátce osmažíme, pak přilijeme rajčatové pyré nebo nasekaná rajčata, promícháme a dusíme do změknutí masa za občasného promíchání nebo případného podlití vývarem či vodou dle potřeby. Směs dle chuti můžeme dosolit nebo případně ještě dokořenit Adžikou, je-li třeba. Pokud chceme směs méně masitou a spíše "omáčkovější" můžeme přilít do směsi dle potřeby vývar nebo vodu (ne příliš) s trochou solamylu a krátce provařit.
2
Podáváme s těstovinami, bramborem, na toustech či topinkách...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: