Adžika masovo-zeleninová směs

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso nebo krůtí, vepřové, králičí
    • 150
      g paprika masitá, barevná
    • 200
      g lilek nebo cuketa na kostičky
    • 200
      g kedlubna na nudličky pokrájená
    • 100
      g mrkev na plátky pokrájená
    • 150
      g květák - růžičky
    • sůl
    • 1
      lžička kari koření nebo grilovací, na steaky...
    • 1
      lžíce koření - adžika dle chuti, cca
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme kořením dle chuti. Necháme krátce proležet, pak osmažíme v rozpáleném oleji doměkka a dozlatova. Maso vyjmeme, uložíme v teple a do výpeku přidáme zeleninu, kterou posypeme Adžikou, zprudka restujeme za občasného promíchání až do té doby než bude na skus. Po orestování zeleninu dle chuti osolíme, promícháme s masem a ihned podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo pečivem.
2
Do směsi zeleniny můžeme přidat cibuli, pórek, cherry rajčátka - ty na úplný konec, jen prohřát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.