Adžika zeleninová směs

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g patizony očištěný, pokrájený na hranolky (lze nahradit kedlubnou)
    • 200
      g paprika pokrájená na nudličky - více barev
    • 150
      g mrkev na kolečka pokrájená
    • 250
      g cuketa mladá, bez semínek, neloupaná, pokrájená
    • 200
      g brokolice nebo květák, malé růžičky
    • 1,5
      lžíce koření - adžika dle chuti, cca
    • olej
    • sůl
    • šmakoun nebo tofu - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou, omytou zeleninu pokrájíme. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a zeleninu do něj nasypeme. Zeleninu okořeníme Adžika kořenící směsí. Zaklopíme poklicí. Tepelně upravujeme zprudka tak, aby se ode dna opékala a přitom i dusila ve vlastní páře, nikoliv však šťávě, protože chceme mít zeleninu opečenou a pevnou na skus.
2
Když budeme chtít zeleninu promíchat, dáme poklici rychle stranou, aby nám z ní vysrážená pára ze zeleniny nenatekla zpět do pánve. Pokud bychom ji dělali pomalu, pustila by nám vodu a začala se dusit ve vlastní šťávě na zeleninovou kaši. Ta by milovníkům zeleniny jistě také chutnala, ale nebylo by to ono. Proto i solit budeme dle chuti až úplně nakonec a to už i smažíme bez poklice. Místo soli můžeme také zakápnout troškou sojové omáčky.
3
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, rýží, těstovinami.
4
Obměna:
5
Přílohu můžeme do Adžika zeleninové směsi rovnou nasypat a společně promíchat na způsob teplého zeleninového salátu s těstovinami nebo rizota.
6
Do směsi můžeme vmíchat tofu nebo šmakouna pokrájeného na kostičky.

Komentáře k receptu

  • Kacik
    Kacik |

    25. 5. 2016 13:49

    Patizon neznam, dala jsem kedlubnu. Bylo to skvely :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P