• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Adžika - zeleninová pasta
    Napište svůj komentář k receptu

    Adžika - zeleninová pasta

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 21
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Adžika - zeleninová pasta
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    20 porce
      • 5
        kg rajčata
      • 1
        kg cibule
      • 1
        kg slovenská paprika
      • 1
        kg jablka
      • 1
        kg mrkev
      • 300
        g česnek
      • 2
        hrst petrželová nať nebo nať z řapíkatého celeru
      • chilli papričky dle chuti, záleží na požadované pálivosti
      • 250
        ml olej
      • 250
        ml ocet
      • 300
        g cukr krupice
      • 3
        lžíce sůl dle chuti, cca

    Postup přípravy receptu

    1
    Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme cca 1 hodinu od bodu varu společně se solí, octem, olejem a cukrem, za občasného promíchání ode dna hrnce. Dochucování se může lišit dle druhu použitých jablek a rajčat, záleží na jejich chuti. Pokud máme rajčata příliš vodnatá, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.
    2
    Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak cca 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět, necháme zcela zchladnout a následně je uložíme na temné suché místo, odkud je budeme odebírat dle potřeby a chuti.
    3
    Zeleninou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Adžika zeleninová směs

    Adžika zeleninová směs

    Adžika masovo-zeleninová směs

    Adžika masovo-zeleninová směs

    Adžika zeleninové kuře

    Adžika zeleninové kuře

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Zelenina
    Chuťovky Zdravě i chutně Ze zeleniny Zavařování a nakládání Zálivky a omáčky Svačina Dušení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Cukr krupice Jablka Mrkev Ocet Olej Petrželová nať Rajčata Slovenská paprika Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Turecká pomazánka z lilku

    Turecká pomazánka z lilku

    Rybí pomazánka II.

    Rybí pomazánka II.

    Ovocné košíčky II.

    Ovocné košíčky II.

    Závitky s cibulovou náplní

    Závitky s cibulovou náplní

    Americký hamburger z vyzrálého hovězího

    Americký hamburger z vyzrálého…

    Buchta z jablečného pyré

    Buchta z jablečného pyré

    Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

    Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

    Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

    Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

    Hasenöhrl (zaječí uši)

    Hasenöhrl (zaječí uši)

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    37
    Palačinky
    Palačinky
    36
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    33
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    29
    Jablíčková rychlovka
    Jablíčková rychlovka
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Dáma.cz JITKA (49): Nechutně aromatický Valentýn mi málem zničil skvělý vztah

    JITKA (49): Nechutně aromatický Valentýn mi málem zničil skvělý vztah

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Adonisova řecká kotopoulo
    Adonisova řecká kotopoulo
    Ádovy koule
    Ádovy koule
    Adrijská Ciabatta
    Adrijská Ciabatta
    Adžika masovo-zeleninová směs
    Adžika masovo-zeleninová směs
    Adžika masovo-zeleninové ragú
    Adžika masovo-zeleninové ragú
    Adžika rýže - zeleninové rizoto
    Adžika rýže - zeleninové rizoto
    • Recepty.cz
    • Adžika - zeleninová pasta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí