• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Mazanec II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Mazanec II.

    autor: vranova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 41
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Mazanec II.
    Mazanec II.
    Mazanec II.
    Mazanec II.
    Mazanec II.
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hladká mouka
      • 100
        g cukr
      • 100
        g hera
      • 3
        ks žloutek
      • 0,50
        lžička sůl
      • 0,25
        l mléko
      • citronová kůra
      • rozinky
      • hnědý rum
      • mandle Vlašské ořechy
      • 1
        kostka droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2 žloutky, citronovou kůru, rozinky, které byly předem namočené v rumu, rozdrobíme droždí, přidáváme postupně mléko dle potřeby. Pokud bychom - utopili mlynáře - to jest dali více tekutiny než-li je třeba, přidáme hladkou mouku. Vše smícháme v nelepivé hladké těsto, které dáme kynout.
    2
    Je možné těsto jednou nechat vykynout, znovu zpracovat a opět nechat nakynou po té rozdělit na dvě stejné části. Vypracovat hladké bochánky, potřít žloutkem rozmíchaným v mléce, střed nastřihnout do kříže, posypat mandlemi či vlašskými ořechy. Dát péci do trouby, délka pečení záleží na typu trouby v horkovlné troubě osobně nechává péct na 150 °C 20 minut.Tyto mazance jsou - mokřejší - nemáme rádi takové ty suché, co se sypou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Velikonoční mazanec

    Velikonoční mazanec

    Hrníčkový mazanec

    Hrníčkový mazanec

    Klasický mazanec

    Klasický mazanec

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Petra
      Petra | 15. 4. 2017 21:09

      Toto je muj první mazanec v mém životě a musím říct že díky tomuto receptu se mi povedly dva krásné. Už se na ně ráno těšíme :-) <3 <3

    • Janka
      Janka | 5. 4. 2015 18:28

      Fakt výborný, není suchý :-)

    • snizkovaverca
      snizkovaverca | 15. 1. 2015 22:45

      Dnes jsem dělala mazanec podle receptu,chuťove výborný,ale udělala jsem jen jeden,když jsem ho vyndala z trouby byl krásný vysoký a po chvíli mi spadl a byl jak koláč,poraťe čím se tohle stane.Děkuji O:-)

    • Pavla
      Pavla | 20. 4. 2014 21:59

      Můj první a výborný! ;-)

    • MADE | 1. 4. 2013 16:12

      Byl to můj první mazanec který jsem pekla a můžu jenom doporučit . Všem moc chutnal . :-D

    • Belle
      Belle | 30. 3. 2013 14:53

      Páni, musím vám poděkovat! Dneska jsem pekla svůj první mazanec podle vašeho receptu a podle mě je úžasný! Myslím, že na to, že nejsem kdoví jaký mistr ve vaření a pečení, tak dopadl dobře, dokonce i mamka si ho vychvalovala :) Je krásně voňavý a vláčný, jen jsme doma neměli rum, tak jsem rozinky namočila do ořechové medoviny a musím říct, že tomu dodala zvláštní šmrnc. :) Děkuju, skvělý recept, už budu mazance péct jen podle něj! :)

    • štěpánka
      štěpánka | 30. 3. 2013 14:53

      Mazanec je výborný,je vláčný,nemá chybu.Udělala jsem z téhle dávky jen jeden,v troubě mi dost nakynul,ale to nevadí,přikryla jsem ho po chvíli alobalem,aby se mi nepřipálil,akorát nedoporučuju nastřihávat do kříže,mazanec se mi v troubě rozjel ;-)

    • Dalka
      Dalka | 29. 3. 2013 09:36

      Včera jsem pekla a mazanec je skutečně výborný !!! V elektrické troupě jsem pekla 45 minut na 200 stupňů , prvních 7 minut bez alobalu, pak pod alobalem. Chci vyzkoušet stejné těsto na vánočku, tak mi držte palce, aby byla vánočka stejně výborná a vláčná jako tento mazanec. Vánočka mi buď po vyndání z trouby klesla, i když byla pečená (zkouším vždy špejlí), nebo při jiném (podle autora výborném) receptu se mi udělala na povrchu tvrdá krusta. Možná to je tím, že hledám stejně vláčnou vánočku jako kupovanou. Hledám recept pro diabetiky, takže jsem kromě lžičky cukru do kvásku dodala sorbit. Ale výsledek nikdy nebyl jemný a vláčký jako tento mazanec. Možná to dělá právě to umělé sladidlo. Jestli máte někdo zkušenost, jak s umělým sladidlem docílit tuto kvalitu, prosím, dejte vědět

    • Milli1 | 7. 4. 2012 21:05

      Dnes jsem pekla 2 dávky a ty tak rychle snědly, že mám zaděláno na další abych měla na velikonoce mazanec na stole, návštěva pěla jen a jen chválu, ale moc jim rozumět nebylo, protože měli plná ústa ;-) . Zkrátka je to za velikou 1 a minimálně 5 hvězdiček. Díky moc za skvělý recept <3 <3

    • marie29 | 7. 4. 2012 21:03

      Vynikající mazanec!! :-* Dnes jsem upekla a chutná báječně.. a voní až k sousedům o dvě patra výš :-D Děkuji za recept!

    • SusieSusie | 7. 4. 2012 19:06

      Já pekla taky poprvé a musím říct, že se moc povedl a chutnal važně božsky1 <3 Žiju v Rakousku a i příteli, který tohle vůbec neznal, strašně zachutnal. Dnes peču druhý pro nás a zítra další na pondělní rodinnou oslavu :-) :-) :-) Tímto moc děkuji za skvělý recept! :-)

    • Marcela
      Marcela | 7. 4. 2012 10:29

      Včera jsem pekla dva a dnes peču další. Vynikající !!!

    • Hanka
      Hanka | 6. 4. 2012 17:33

      Děkuji za báječný recept!!!:-) mazanec jsem pekla poprvé a jak to dopadlo??? Během tohoto týdne jsem pekkla už 3x a dnes peču opět!! Jen hladkou mouku jsem vyměnila za žitnou či pohankovou. :-)

    • vojtěška
      vojtěška | 5. 4. 2012 23:23

      Simonko, ve druhém odstavci je psáno, že těsto rozdělíme na dva bochánky

    • simona
      simona | 5. 4. 2012 13:46

      Ahoj chtěla bych se zeptat kolik mazancu z tohoto receptu vyjde?dekuji

    • SusieSusie | 3. 4. 2012 18:58

      Právě jsem zadělala těsto, tak jsem zvědavá :-\ Ale voni uz ted moc krasne :-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 14. 4. 2011 21:12

      Tento recept je výborný, místo hery dávám máslo, foto přiloženo ;-)

    • -Tomáš -
      -Tomáš - | 18. 4. 2010 09:48

      Taky jsem ho vyzkoušel a musím říct, že je fakt suprovej.

    • Šárka Vránová
      Šárka Vránová | 6. 4. 2010 12:30

      tento recept jde ve stejném složení upéct v domácí pekárně.Je možné zaměnit čerstvé droždí za suché práškové a rozinky přidat až po zaznění tónu z pekárny.Jiný druh mazance nepeču, tento zděděný po babičce je nejlepší i v moderním provedení upečený v domácí pekárně.

    • lenka galvasová
      lenka galvasová | 5. 4. 2010 19:39

      Jano Do.,prosím o postup tohoto těsta zadělávaného v pekárně.Ráda bych to také vyzkoušela.

    • Hana Ančincová
      Hana Ančincová | 5. 4. 2010 19:16

      Mazance jsem pekla již předevčírem a ještě dnes byly výborné,dokonce chutnal i synovi,který jinak domácí mazance,vánočky a podobné nemusí

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 5. 4. 2010 17:36

      Včera jsem se pustila do tohoto receptu a musím jej pochválit - mazance se povedly na jedničku - měkké a nadýchané i druhý den po upečení :-)

    • Radka Křížová
      Radka Křížová | 3. 4. 2010 12:10

      Včera jsem ho pekla jako svůj úplně první mazanec v životě a povedl se skvěle. nejdřív se mi zdálo,že těsto pořád málo kyne (dala jsem 3/4 kostky kvasnic),ale pak jsem to zkusila nacpat do trouby a oba mazance dokynuly tam. Je výborný a jak jinak nemusím kynuté těsto-připadá mi suché-tak tohle chodím pořád užírat:-)

    • Lenka Pflegerová
      Lenka Pflegerová | 2. 4. 2010 07:46

      Opravdu výborný recept

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 6. 5. 2009 16:28

      Tento mazanec je výborný, jednička s hvězdičkou!

    • Táňa K.
      Táňa K. | 21. 4. 2009 18:36

      Výborný mazanec, kyprý, měkký, přitom správně hutný. Zcela jistě ho opět upeču.

    • Petra Bukovská
      Petra Bukovská | 15. 4. 2009 19:27

      Mazanec je skvělý. I pár dní po upečení. Moc děkuji za recept.

    • Edita Lukášová
      Edita Lukášová | 12. 4. 2009 15:41

      Úžasný! Vyzkoušela jsem různé recepty na mazance, ale tenhle je bezkonkurenčně nejlepší... Krásně vláčný, voňavý, měkoučký a moc dobrý...

    • Jana Do.
      Jana Do. | 10. 4. 2009 12:50

      Výborný!!! Upekla jsem včera odpoledne (těsto za mě zvládla pekárna) a dnes zbyl k snídani jen kousíček. Tak to vypadá, že dnes budu péct ještě jednou. Velká 1!

    • lili
      lili | 9. 4. 2008 18:56

      Kvasnice jsem dala celé, ale byly v mazanci trochu cítit. Příště dám jen půl kostky. Jinak byl výborný, ovšem ten rum jsem necítila vůbec! :-)

    • šárka
      šárka | 27. 3. 2008 21:45

      Výborný mazanec, pekli jsme poprvé, a už se těšíme, až upečeme zase. Jen nevím, proč mi popraskal. Může mi někdo poradit, jak příště vylepšit tuto vzhledovou vadu? Jinak chuťově nemá chybu!

    • Vilma
      Vilma | 25. 3. 2008 13:09

      Velmi chválím, v pátek jsem upekla 2 bochánky dle Vašeho receptu, byly výborné, vláčné, ještě dnes jsem si vzala poslední zbytek ke kávě do práce - doporučuji všem. Můj muž byl nadšen, že i další den je vláčný a není tvrdý.

    • Lady
      Lady | 23. 3. 2008 22:10

      Skvělý recept! Dobře se dělá a rychle se jí.Díky

    • Renáta Z
      Renáta Z | 23. 3. 2008 01:46

      Super recept,díky moc včera jsme zkoušeli u kamarádky dnes budeme péct doma,fakt bomba...

    • Renáta Z
      Renáta Z | 23. 3. 2008 01:42

      Děkujeme za super recept,dnes jsme zkoušeli u kamarádky zítra budeme péct doma,je to bomba...

    • Jarka
      Jarka | 22. 3. 2008 17:17

      Právě se chystám dát mazacec do trouby,ale jen nevím zda bude 20 minut stačit ? Mám horkovzdušnou troubu - kdo prosím poradí ?

    • Celina Polívková
      Celina Polívková | 21. 3. 2008 17:22

      Přidávám se k pochvalným odezvám - zrovna jsem dojedla jednoho jidáše z tohoto těsta a budu mít co dělat, aby zbylo na ostatní. Udělala jsem jednu obměnu, a to že místo ořechů, které zrovna nemám, jsem vmíchala do těsta k rozinkám ještě kandovaný pomeranč. Výsledek předčí všechna očekávání. Děkuju za recept.

    • Andrea
      Andrea | 21. 3. 2008 14:45

      Děkuji za výborný recept,už jiný mazanec péct nebudu.Je vynikající

    • Šárka Vránová
      Šárka Vránová | 9. 3. 2008 14:33

      Děkuji.Domácí pekárnu jsem dostala k vánocům,recept se chystám v ní vyzkoušet.Přeji všem krásné velikonoce.

    • Eva Bajgar
      Eva Bajgar | 8. 3. 2008 18:58

      je to výborné dostala jsem pochvalu a je můj na celý večer snad chápete co?

    • Natal
      Natal | 9. 2. 2008 18:36

      Zkoušeli jsme i v domaci pekarne s programem priblizne tri a pul hodiny. Je vynikajici! Davame trochu mene cukru a pridavame trochu skorice, ale to je vse jen o chuti. Na kupovany mazanec uz doma nikdo ani nevzpomene.

    • hana Šimmerová
      hana Šimmerová | 10. 11. 2007 19:17

      Také velmi chválím recept, mazanec jsem dopekla před chvílí a už je jeden skoro pryč..

    • Petra V.
      Petra V. | 10. 4. 2007 20:55

      Chuťově výborný mazanec, těsto jsem připravovala v domácí pekárně, zdálo se mi že málo kyne- použila jsem 1/2 kvasnic.

    • Vlasta Kopová
      Vlasta Kopová | 9. 4. 2007 21:29

      Musím číct, že mazanec je opravdu moc dobrý, kyprý a vláčný, také nemáme rádi suché mazance..Takže děkuji moc za recept, budu péct jen tento...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hnědý rum Mandle Mléko Rozinky Sůl Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené žampiony

    Zapečené žampiony

    Tvarohové šátečky

    Tvarohové šátečky

    Štafetky

    Štafetky

    Alenčin medovník

    Alenčin medovník

    Zelný salát s jablkem a mrkví

    Zelný salát s jablkem a mrkví

    Koláče z Chyšek

    Koláče z Chyšek

    Sojové maso se zeleninou

    Sojové maso se zeleninou

    Česnekové řízky na smetaně

    Česnekové řízky na smetaně

    Brokolicové tagliatelle

    Brokolicové tagliatelle

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    64
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    63
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    47
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    39
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    37
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…

    Zajímavé články

    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vytočená Kostková musela jednat: Právník v akci!

    Vytočená Kostková musela jednat: Právník v akci!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz 7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    Reflex.cz Génius i vrah: Legendární producent Phil Spector byl doktor Jekyll a pan Hyde populární hudby

    Génius i vrah: Legendární producent Phil Spector byl doktor Jekyll a pan Hyde populární hudby

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Maxi špízy z trouby
    Maxi špízy z trouby
    Mayská horká čokoláda s chilli
    Mayská horká čokoláda s chilli
    Mazané řízky
    Mazané řízky
    Mazanec s mandlemi
    Mazanec s mandlemi
    Mazanec vánočka III.
    Mazanec vánočka III.
    Mazanec z domácí pekárny
    Mazanec z domácí pekárny
    • Recepty.cz
    • Mazanec II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí