• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Maxi špízy z trouby
    Napište svůj komentář k receptu

    Maxi špízy z trouby

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 97
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Maxi špízy z trouby
    Maxi špízy z trouby
    Maxi špízy z trouby
    Maxi špízy z trouby
    Maxi špízy z trouby
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Jak krájet cibuli

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        ks cibule velké 2 -
      • 2
        ks cuketa - mladá
      • sůl a pepř
      • 3
        ks paprika - barevná
      • grilovací koření nebo ďábelské...
      • 600
        g vepřová plec nebo kýta, kuřecí nebo krůtí maso, cca
      • 6
        ks špekáček cca 5 -
      • 8
        ks špejle s hrotem dlouhé 30 cm, cca
      • olej
      • pečící papír
      • 200
        g moravská slanina nebo anglická... na plátky, cca

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet špekáčky, papriku, cuketu, cibuli a slaninu. Maso osolíme a opepříme. Na celou délku špejle (kousek necháme z obou stran prázdný, abychom mohli špízy dobře otáčet a nepopálili jsme se) napichujeme střídavě maso, cibuli...
    2
    Plné špejle klademe na nízký plech vyložený pečícím papírem, pokapeme po celé délce olejem a posypeme kořením a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů ze všech stran dozlatova. Během pečení otáčíme dle potřeby.
    3
    Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem a chlazeným pivem...
    4
    Podávat můžeme také s tatarkou, kečupem, zeleninovým čatní, cuketovou hořčicí, pokapané worchestrovou nebo sojovou omáčkou... Vše dle chuti každého.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rajčata z trouby

    Rajčata z trouby

    Cuketa z trouby

    Cuketa z trouby

    Celer z trouby

    Celer z trouby

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Monika
      Monika | 28. 4. 2017 10:24

      Pekla jsem je nejdřív pod papírem a otáčela jen jednou, páč jsem na ně málem zapomněla a bylo to teda o fous ale dooobrý byly :)))))

    • Jitka Radová
      Jitka Radová | 15. 11. 2016 09:50

      Jediné co bych vytkla je, že byly hned snědený :-D

    • Lucinka
      Lucinka | 7. 7. 2016 08:07

      Výborný!

    • Edita
      Edita | 20. 5. 2016 14:20

      Vypadá to velmi dobře a až nás bude hodně určitě vyzkouším :)

    • kočička
      kočička | 15. 2. 2016 15:00

      výboný špízy bez jediného puchýře z prskací pánvičky O:-) super <:-)

    • Radka
      Radka | 7. 1. 2016 20:29

      Když si je připravím napřed, můžu se pak věnovat přátelům nebo rodině, neuteče mi nic a v troubě se pečou sami a skoro bez hlídání. Prostě pohodička :*))

    • anet
      anet | 16. 11. 2015 11:55

      tak my dáváme do špízu od malinka špekáček :D já tak byla naučená takže v tom nevidím nic divného :-! :-! :-! :-!

    • Markéta
      Markéta | 15. 10. 2015 21:12

      Bezvadný : :-*

    • Jana Podzimková
      Jana Podzimková | 22. 9. 2015 11:20

      Na špekáčkách nevidím nic nechutnýho a do špízu podle mého patří a taky je tam dávám. Furt lepší než výrobní salám nebo kabanos se stoprocentní složkou jatečně opracovaných těl drůbeže. Ten opeču leda tak na černou granuli, protože špek v životě neviděl a to se nezamlouvá zase mýmu jazyku. Recept se mi líbí a to hodně, takže určitě odzkouším.

    • fgbsdegv
      fgbsdegv | 4. 9. 2015 08:40

      No pardon, ale špekáčky cpát do špízu? To se mi nezamlouvá ani trochu.. :-\

    • Andrea
      Andrea | 23. 8. 2015 12:47

      Vynikající. :-* :-*

    • Bára Žďárská
      Bára Žďárská | 14. 4. 2015 20:56

      Nepřepálené a bez zpraseného sporáku, výborné.

    • Radka Dukovská
      Radka Dukovská | 24. 8. 2014 14:43

      Špejle jsem si napíchala den předem a pak jsem měla spoustu času věnovat se návštěvě. Dokonce jsem ani špízy neobracela. Dala jsem na ně papír na pečení a pak jen dopekla do barvy a to už i s hranolky. Byly výborné, pro mně už skoro bez práce a s časovou úsporou a měly úspěch u všech. Až bude příležitost ráda je znovu připravím.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Uzeniny & mleté maso Špízy Zelenina
    Maso Pokrmy Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Grilovací koření Moravská slanina Olej Paprika Pečící papír Špejle s hrotem Špekáček Sůl Vepřová plec
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Buchty plněné jahodami a tvarohem

    Buchty plněné jahodami a tvarohem

    Filé po cikánsku

    Filé po cikánsku

    Vepřové ragú z mletého masa

    Vepřové ragú z mletého masa

    Zapečená (nejen) krůtí játra

    Zapečená (nejen) krůtí játra

    Fofrperník

    Fofrperník

    Nakládané maso

    Nakládané maso

    Těstoviny s rajčatovou omáčkou

    Těstoviny s rajčatovou omáčkou

    Mléčná žampionová omáčka

    Mléčná žampionová omáčka

    Švestkové šátečky s povidly

    Švestkové šátečky s povidly

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    26
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    25
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    23
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    20
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    18
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Mátový julep
    Mátový julep
    Mátový sirup
    Mátový sirup
    Maxi palačinka
    Maxi palačinka
    Mayská horká čokoláda s chilli
    Mayská horká čokoláda s chilli
    Mazané řízky
    Mazané řízky
    Mazanec II.
    Mazanec II.
    • Recepty.cz
    • Maxi špízy z trouby
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí