• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Paštika z divočáka
    Napište svůj komentář k receptu

    Paštika z divočáka

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    2.8
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Paštika z divočáka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 70
        g brusinky (americké cranberries)
      • 800
        g zvěřina (jakýkoliv libový kousek, např. kýta, odblaněné a nakrájené)
      • 50
        ml portské víno
      • 30
        ml koňak
      • 50
        ml madeira
      • 1
        lžíce cukr
      • 15
        g sůl
      • 15
        ks jalovec
      • 5
        ks nové koření
      • 1
        ks citronová kůra (z jednoho citrónu)
      • 1
        snítka tymián
      • pepř mletý
      • špek (nebo bůček, ne uzený)

    Postup přípravy receptu

    1
    Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte kůru, z tymiánu otrhejte lístky a vše přidejte k masu. Špek nakrájejte na kostičky, přimíchejte k masu a vše dejte na půl hodiny do chladu.
    2
    Pak umelte na masovém strojku s nástavcem s malými otvory, dochuťte solí a pepřem a do směsi vmíchejte zvláčnělé brusinky. Zavařovací sklenice vypláchněte vroucí vodou a naplňte masovou fáší, kterou dobře upěchujte, a povrch uhlaďte. Nahoru případně položte kuličky koření a snítku tymiánu, sklenice uzavřete a sterilujte asi 90 minut ve vodní lázni při 100 °C.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ragú z divočáka na švestkách

    Ragú z divočáka na švestkách

    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Guláš z divočáka (kančí guláš)

    Domácí paštika v těstě

    Domácí paštika v těstě

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Josef
      Josef | 17. 1. 2017 10:44

      DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI ! ! ! Pokud i přesto budete tenhle recept zkoušet, maso předem tepelně zpracujte jinak, než pouze zavařováním - jinak tady jde o zdraví!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Paštiky a rillettes
    Maso Zvěřina Oběd Svačina Večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Citronová kůra Cukr Jalovec Koňak Madeira Nové koření Pepř mletý Portské víno Špek Sůl Tymián Zvěřina
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Papriky plněné hermelínem

    Papriky plněné hermelínem

    Francouzská bramboračka

    Francouzská bramboračka

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Jogurtový moučník

    Jogurtový moučník

    Krůtí medajlonky se sýrem

    Krůtí medajlonky se sýrem

    Třešňové rizoto

    Třešňové rizoto

    Sušenky á la OREO

    Sušenky á la OREO

    Mangovo-banánové smoothie

    Mangovo-banánové smoothie

    Buřty na pivě

    Buřty na pivě

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    64
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    56
    Škubánky s mákem
    Škubánky s mákem
    31
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    24
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    Slunečná už zná datum loučení! Fakt už takhle brzy?

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Deník Aha! 8.3.2021

    Deník Aha! 8.3.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Critics' Choice 2021: Krásné i méně povedené šaty z domácího prostředí!

    Maminka.cz Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Reflex.cz V minulém díle jste viděli: Bude líp, hůř nebo stejně

    V minulém díle jste viděli: Bude líp, hůř nebo stejně

    E15.cz Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Rekordman mezi raketoplány. Discovery se z poslední cesty vrátil před deseti lety

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Paštičky
    Paštičky
    Paštičky II.
    Paštičky II.
    Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
    Paštika se šalvějí a kandovaným…
    Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
    Paštika z kuřecích jater podle Jamieho…
    Paštika z uzeného lososa
    Paštika z uzeného lososa
    Paštiková pomazánka s tvarohem
    Paštiková pomazánka s tvarohem
    • Recepty.cz
    • Paštika z divočáka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí