• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Zavařování & nakládání
    • Paštiky a rillettes

    Recept na domácí paštiku a rillettes – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Recept na domácí paštiku a rillettes – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Paštiky jsou masové pomazánky, které se připravují nejčastěji z tučnějšího masa nebo vnitřností. Mezi nejklasičtější delikátní paštiky patří játrové, kachní nebo husí.

    Paštiky se připravují do menších nádob, podle našich babiček po domácku typicky do malých zavařovacích sklenic, kde se jejich vršek zalévá vrstvou sádla. Jemnější paštiky se připravují do forem nebo střívek a pak se ukrajují.

    Paštice podobný je francouzský rillettes (čte se rijet). Může být z bůčku, kachny, králíka či dalších typů masa, která se velmi pomalu a dlouho pečou až do úplného rozpadnutí. Maso se pak lehce nadere například vidličkou, pokud je to třeba a zalije vrstvou sádla nebo brusinkového želé. Takto vydrží přibližně měsíc, ale je možné trvanlivost prodloužit zavařením.

    Domácí paštika

    Domácí paštika

    Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme směs a... více o Domácí paštika

    30 minut
    Rychlá játrová paštika

    Rychlá játrová paštika

    V kastrolu mícháme na kostky pokrájené sádlo od bůčku až zesklovatí. Potom přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme játra také... více o Rychlá játrová paštika

    Jednoduchá domácí paštika

    Jednoduchá domácí paštika

    Bůček upečeme s cibulí, kmínem a eventuálně zázvorem. Kuřecí játra podusíme na troše tuku a cibuli 1/2. Okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem... více o Jednoduchá domácí paštika

    Domácí vepřová paštika

    Domácí vepřová paštika

    Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a... více o Domácí vepřová paštika

    Játrová paštika IV.

    Játrová paštika IV.

    Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku... více o Játrová paštika IV.

    Paštika - zavařená

    Paštika - zavařená

    Bůček osolíme a dáme péct s nakrájenou cibulí, ale pozor, ať není bůček zcela vypečený. Játra, bůček a česnek semeleme, přidáme šťávu z upečeného... více o Paštika - zavařená

    paštika z pečeného masa

    paštika z pečeného masa

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme na pánvi, škvarečky vyjmeme a na tuku zesklovatíme nakrájenou cibuli. Do mixéru dáme kousky krůtího masa,... více o paštika z pečeného masa

    120 minut
    Paštika z divočáka

    Paštika z divočáka

    Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte... více o Paštika z divočáka

    60 minut
    Domácí kachní paštika

    Domácí kachní paštika

    Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste... více o Domácí kachní paštika

    35 minut
    Domácí paštika z kuřecích jater

    Domácí paštika z kuřecích jater

    Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při... více o Domácí paštika z kuřecích jater

    15 minut
    Domácí paštika II.

    Domácí paštika II.

    **1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra,... více o Domácí paštika II.

    25 minut
    Domácí kuřecí paštika

    Domácí kuřecí paštika

    Na másle si orestujeme cibulku a přidáme kuřecí játra. Až jsou játra skoro dozlatova, přidáme bílé víno, počkáme pár minutek, až se nám odpaří alkohol... více o Domácí kuřecí paštika

    20 minut
    Paštika z uzeného lososa

    Paštika z uzeného lososa

    Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte. Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol.... více o Kachní paštika

    90 minut
    Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

    Paštika z kuřecích jater podle…

    Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat.... více o Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

    75 minut
    Prvorepubliková paštika z kachních jater

    Prvorepubliková paštika z kachních…

    Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet. Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo... více o Prvorepubliková paštika z kachních jater

    50 minut
    Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

    Paštika se šalvějí a kandovaným…

    100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a... více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

    Další podobné recepty

    Jeřabina - sterilovaná

    Jeřabina - sterilovaná

    Jeřabiny otrháme, očistíme, opláchneme a dáme spařit do vroucí vody. Pak necháme okapat a naplníme jimi malé čisté sleničky (od přesnídávky, majolky)... více o Jeřabina - sterilovaná

    Švestková nutela

    Švestková nutela

    1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky... více o Švestková nutela

    Kusový mix - zavařená zelenina

    Kusový mix - zavařená zelenina

    Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby... více o Kusový mix - zavařená zelenina

    Fazolové lečo

    Fazolové lečo

    Na oleji podusímer cibuli, papriky, rajčata. Asi 15 minut před dokončením vlijeme ocet, deko, cukr. Nakonec vmícháme fazole a plníme do sklenic.... více o Fazolové lečo

    10 minut
    Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

    Zavařenina z višní a ořechů s…

    Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,... více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se sáčkem koření "Vepřová pečeně" od firmy Kotányi. Dáme do sklenic, uzavřene a sterilujeme 2 hodiny na 100 °C.... více o Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Bezinkový džem (rosol) - květový

    Bezinkový džem (rosol) - květový

    Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru... více o Bezinkový džem (rosol) - květový

    Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

    Barevný paprikový salát s cibulí -…

    Očištěné barevné papriky s oloupanou cibulí pokrájíme na nudličky a v míse společně smícháme. Barevnou směsí pak naplníme čisté, suché sklenice asi... více o Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

    20 minut
    Bazalková pasta / pesto

    Bazalková pasta / pesto

    Čistou bazalku buď rozmixujeme s olejem na pyré nebo ji utřeme v hmoždíři nejlépe s troškou hrubozrnné soli, aby to šlo lépe a nebo si dáme práci a na... více o Bazalková pasta / pesto

    Voňavá jablečná povidla

    Voňavá jablečná povidla

    Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se... více o Voňavá jablečná povidla

    1560 minut
    Domácí šťáva z josty

    Domácí šťáva z josty

    Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a... více o Domácí šťáva z josty

    180 minut
    Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

    Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

    Cukety mladé, neloupané, bez větších semínek nastrouháme nebo pokrájíme na plátky do velké mísy. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky či nudličky a... více o Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

    Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

    Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

    Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

    Jablečná přesnídávka z papiňáku

    Jablečná přesnídávka z papiňáku

    Oloupaná jablka dáme do papiňáku, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme od doby varu 25-30 minut. Počkáme až vyjde pára, otevřeme a vlijeme pudink... více o Jablečná přesnídávka z papiňáku

    Jahodový džem s ananasem

    Jahodový džem s ananasem

    Jahody očistíme a pokrájíme na kousky nebo na hrubo rozmačkáme. Ananas překrájíme na menší kousky (pokud nechceme mít větší), smícháme s jahodami a v... více o Jahodový džem s ananasem

    40 minut
    Jeřabiny v sirupu

    Jeřabiny v sirupu

    Jeřabiny opláchněte a nechte na utěrce oschnout. Do litru vody vsypte cukr a vařte, až se rozpustí. Jeřabiny rozdělte do sklenic, rovnoměrně zakapejte... více o Jeřabiny v sirupu

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Květák - nakládaný, sterilovaný

    Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme... více o Květák - nakládaný, sterilovaný

    70 minut
    Voňavý blumový džem

    Voňavý blumový džem

    **Na 5–7 sklenic po 200 ml:** Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně... více o Voňavý blumový džem

    Fazolový salát - sterilovaný

    Fazolový salát - sterilovaný

    Oloupaná rajčata, cibuli a papriku nakrájíme, přidáme uvařené fazole a smícháme. Dáme do sklenic, zalijeme rozvařeným cukrem s octem, solí a olejem,... více o Fazolový salát - sterilovaný

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

    Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání... více o Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

    Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

    Barevný fazolový salát (lečo) -…

    Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody a poté uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vaříme každý druh fazolí zvlášť, aby jeden druh nebyl... více o Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

    Houby nakládané v oleji na koprové peřince

    Houby nakládané v oleji na koprové…

    Přichystáme si čistou sklenici se šroubovacím uzávěrem, na dno naskládáme trošku kopru a hříbky. Přisypeme dle chuti sůl, pepř, kmín, naskládáme... více o Houby nakládané v oleji na koprové peřince

    Okurkové řezy s paprikou

    Okurkové řezy s paprikou

    Okurky a papriku nakrájíme podélně na řezy a rozdělíme do sklenic (vyjde to asi do 4 lahví). Do každé sklenic dáme větvičku kopru, několik koleček... více o Okurkové řezy s paprikou

    Rychle naložené okurky

    Rychle naložené okurky

    Do každé sklenice vložíme celé okurky (množství, kolik se vejde), pričemž je prokládáme mrkví a cibulí. Přidáme všechny výše uvedené ingredience,... více o Rychle naložené okurky

    30 minut
    Směs na topinky z cukety od Yvetty

    Směs na topinky z cukety od Yvetty

    Vše vaříme asi půl hodiny, pak dáme do sklenic a 20 min zavařujeme. Používáme k masům, výborné na topinky.... více o Směs na topinky z cukety od Yvetty

    90 minut
    Zavařování hub

    Zavařování hub

    Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 minut odležet.... více o Zavařování hub

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

    Pokud máme nadbytek jablek a křížal, voňavých povidel, přesnídávek, kompotů, cidru či kalvadosu, zkuste ještě do zbylých prázdných sklenic napěchovat... více o Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

    Americké okurky

    Americké okurky

    Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do... více o Americké okurky

    30 minut
    Reveňová zavařenina

    Reveňová zavařenina

    Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé 2 cm, promícháme s želírovacím cukrem, medem a šťávami a uvedeme do varu. Vaříme 5-10 minut,... více o Reveňová zavařenina

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    44
    Míša řezy
    Míša řezy
    33
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    24
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Deník Aha! 23.4.2021

    Deník Aha! 23.4.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Dáma.cz Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Ženy.cz Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Maminka.cz Otevřete školy! Děti trpí depresemi a bojují o čas, volají rodiče. Politiky to nezajímá

    Otevřete školy! Děti trpí depresemi a bojují o čas, volají rodiče. Politiky to nezajímá

    Reflex.cz Obhajoba ministra Arenbergera, jeho postoje ke Sputniku V a zdravého rozumu proti hysterii

    Obhajoba ministra Arenbergera, jeho postoje ke Sputniku V a zdravého rozumu proti hysterii

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    • Recepty.cz
    • Zavařování & nakládání
    • Paštiky a rillettes
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí