Broskvovo-meruňková marmeláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg meruňky zralé, vypeckované
    • broskve oloupané, vypeckované
    • 350
      g cukr krupice dle chuti, sladkosti ovoce
    • želírovací prostředek gelfix 2:1, 3:1, želírfix...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čisté vypeckované meruňky pokrájíme a dáme do hrnce. Oloupané vypeckované broskve také pokrájíme a přidáme k meruňkám. Zvolna zahříváme a až nám ovoce začne pouštět šťávu, přisypeme cukr, ve kterém jsme rozmíchali želírovací prostředek, promícháme. Za častého promíchání ode dna přivedeme ovoce k varu a dle času v návodu na obalu želírovacího prostředku povaříme.
2
Horkou marmeládu nandáme do čistých suchých sklenic, pevně je uzavřeme čistými víčky a otočíme je dnem vzhůru na cca 5 minut. Pak marmeládu otočíme zpět a necháme zchladnout. Po zchladnutí skleničky klidíme na temné suché místo. Odebíráme dle potřeby.
3
Cukru přidáváme dle sladkosti ovoce, záleží na chuti každého.
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Meruňky Želírovací prostředek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: