Broskvové šátečky

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti:
    • listové těsto nebo plundrové
    • broskve oloupané (lze i kompotované)
    • skořice - mletá
    • rozšlehané vejce
    • skořicový cukr nebo vanilkový
    • moučkový cukr - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným vejcem, na pomyslnou jednu polovinu čtverce posadíme na menší kusy trochu pokrájených oloupaných broskví, které maličko ochutíme mletou skořicí a přes které přeložíme druhou část těsta.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem

2
Kapsičky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, zlehka potřeme vejcem, posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.
3
Recept není převratným objevem, zato je velmi rychlý, prudce žravý a navíc máme většinou vše potřebné doma po ruce.
Kategorie: Dezerty Štrůdly

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.