Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Emílie M.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo rozpuštěné
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva jen půl
    • 1
      ks citronová šťáva jen půl
    • 1
      špetka sůl
  • ozdobení
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 3
      ks broskvový kompot záleží na velikosti a množství broskví v kompotu
  • žmolenka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, moučkový cukr, a vanilkový cukr utřeme do pěny. Za stálého míchání příléváme rozpuštěné máslo. Potom po částech vmícháme pol. mouku s prášek do pečiva, šťávu a sůl. Vše promícháme.
2
Nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a uhladíme povrch. 100g másla nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy, přidáme hrubou mouku 75g cukru a vanilkový cukr. Směs mícháme dokud nevznikne žmolenka.
3
Broskve slejeme, nakrájíme na půlky, vyskládáme na těsto a posypeme žmolenkou.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C cca 40 minut. Necháme vychladnout. Čokoládu rozlámeme na kousky(můžeme přidat ztužený tuk) a rozpustíme ve vodní lázni. Pomocí lžíce tvoříme tenké nitky. Necháme ztuhnout a podáváme nakrájené na kousky.

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    8. 2. 2017 17:54

    Ta cokolada mi prijde spis ku skode receptu a je tu uplne zbytecna.

  • Markéta D.
    Markéta D. |

    24. 3. 2014 17:13

    Jsou opravdu moc dobré, těsto výtečné a ta čokoláda navrchu je mňam mňam :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: