• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kuřecí maso celé kuře nebo 4 kuřecí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 8
      ks broskve 6-8
    • 1
      lžíce drcený kmín čerstvě drcený
    • 3
      ks snítka tymiánu 2-3
    • 1,50
      dl červené víno až 1,5 dl
    • 6
      plátek tvrdý sýr
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které jsme řádně omyli a pokrájeli také na půlkolečka. Pod vrstvu kuřecího masa vložíme snítky tymiánu. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme. Klademe na vrstvu cibule a broskví. V následujícím kroku solíme, pepříme a kmínujeme. Takto připravený pokrm zalijeme červeným vínem, pouze po broskve.
2
Vložíme do trouby a pečeme asi 45-50 minut při teplotě asi 220 °C. Po této době poklademe jednotlivé porce masa sýrem a zapečeme asi 20 minut již odkryté.
3
Po dopečení lze jednotlivé porce masa vyjmout a šťávu z broskvemi a cibulí rozmixovat (já to ale nedělám).
4
Podáváme z těstovinami, bramborem na různé způsoby, nebo rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslav Pelcman | 3. 11. 2009 10:27

    Emo : nevím, kdo má, nebo nemá pravdu. V Římském hrnci povětšinou peču na teplotu 220°C a hrnec slouží bez známek deformace už několik let. Dle mého názoru je důležité řádné namočení hrnce, než teplota při které se pokrm peče.

  • ema kessnerová | 28. 9. 2009 17:49

    Autor píše, že peče na 220 °C, p. Stachová dokonce ještě na vyšší teplotu, a přitom v návodu na použití římského hrnce je nejvyšší povolená teplota 200°C. Tak kdo má pravdu? Výrobce?!

  • Anthony Kareem | 12. 9. 2007 18:32

    http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-t.fflpbg.org <a href="http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-h.fflpbg.org">fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020</a> [url]http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-b2.fflpbg.org]fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020[/url] [u]http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Arjun Clyde | 12. 9. 2007 18:32

    http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-t.fflpbg.org <a href="http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-h.fflpbg.org">75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea</a> [url]http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-b2.fflpbg.org]75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea[/url] [u]http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Camron Shane | 12. 9. 2007 18:32

    http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-t.fflpbg.org <a href="http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-h.fflpbg.org">7018a2893bfcb211171b871d13eac88b</a> [url]http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-b2.fflpbg.org]7018a2893bfcb211171b871d13eac88b[/url] [u]http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Devonte Jovani | 12. 9. 2007 18:32

    http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-t.fflpbg.org <a href="http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-h.fflpbg.org">1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8</a> [url]http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-b2.fflpbg.org]1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8[/url] [u]http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Gabriela Bečvová | 7. 11. 2006 12:11

    Vyzkoušela jsem recept i s kompotovanými meruňkami a výsledek byl také velmi dobrý.

  • Jaroslav Pelcman | 2. 11. 2006 12:33

    Vladimíro, tak to mě opravdu mrzí. Nebylo potom lepší naběračkou část přebívajicí tekutiny odebrat, než to nechat takhle dusit? Tekutinu pustily jak broskve, tak i cibule. A nezkoušela jste nakonec ten sos rozmixovat? Tím by možná odpadlo zahušťování?

  • Vladimíra | 2. 11. 2006 11:02

    Nepovedlo se. Vařila jsem pro více lidí, zalila jsem moc vínem. Kompotové broskve jsem myslela, že utvoří výborný sos, vůbec se kupodivu nehly, ač byly kompotované, někde se z něčeho uvolnilo moc vody, pekla jsem a pekla, čekala, kdy se to odpaří, nakonec jsem musela zahustit instantní jiškou.Asi jsem zalila moc vínem, ač bylo jen po výšku broskví. Měla jsem si nalít 2 dcl, to pak vařím výborně, pak by zbylo méně do toho pekáče.

  • Anonym | 28. 10. 2006 14:10

    Recept vypadá zajímavě, určitě zkusím, možná spíš z prsíček, při troše podlití by to snad mělo jít i v normálním kastrolu.

  • Jaroslav Pelcman | 26. 10. 2006 07:05

    Římský hrnec je nádoba tvaru klasického nebo podobného tvaru plechovému pekáči. Je vyrobena z neglazované keramiky, některé typy jsou glazovány uvnitř. Tedy vlastně jen z hlíny. Hlína ale musí mít schopnost nasáknout vodu. Hrnec má vždy samostatné dno a víko, které by do sebe měly zapadat. Římský hrnec je vhodný pro všechny, kteří trpí žlučníkovým onemocněním, jsou na redukčních dietách nebo jen snaží žít zdravě.

  • bflmpsvz | 25. 10. 2006 22:47

    Všichni chválíte recept.Již nerada vařím a většinou rychle a znechuceně vhazuji do trouby, kdyby mohlo, tak by kuře protestovalo.Proto především chválím pana Jaroslava, ač je rodu mužského, s jakým zaujetím hovoří o přípravě pokrmu! Dávám jedničku receptu, ale i kuchaři!

  • Anina | 25. 10. 2006 18:41

    Vubec nevím co je to Římský hrnec ??? A jáká, případně je jeho výhoda ???

  • Božena Stachová | 25. 10. 2006 11:54

    Vynikající. Potřebovala bych více receptu, které se dají takhle snadno v římském hrnci připravit. A kůrčička na všem je křupavá , když hrnec necháme 30 min. bez poklice, při ještě vyšší teplotě a to mám vyzkoušené na všem co jsem dopodud v římském hrnci připravovala.

  • Ivana Samcová | 23. 10. 2006 19:00

    Do receptu jsem dávala kompotované broskve, jak psal pan Jaroslav, nechala jsem je trošku okapat. Nepřišlo mi to sladké. V hotovém pokrmu byly dost rozdušené, nebyly ani moc vidět, ale chuť je vynikající.

  • Jaroslav Pelcman | 23. 10. 2006 14:27

    Já si myslím, že kompotované broskve vůbec nevadí. Jen bych řekl, že jsou více nataženy šťávou, než čerstvé. Proto doporučuji nechat v cedníku okapat.

  • Katka | 23. 10. 2006 09:42

    A mozem pouzit aj kompotovane broskyne? Nie su na to moc sladke?

  • Ivana Samcová | 17. 10. 2006 20:18

    Jen jsem chtěla připsat, že po rozležení druhý den bylo kuře a sosík naprosto skvělý! Takhle dobrý jídlo jsem už dlouho nejedla. Prostě mňam, mňam.

  • Jaroslav Pelcman | 17. 10. 2006 06:27

    Děvčata, kůžička se opravdu tváří jako by byla vařená. Proto ten hrnec na 20 minut okrývám. Tím zapeču nejen sýr, ale udělám i trochu křupavou kůžičku. Za zkoušku by možná stálo dát méně vína, ale tím zase ztratíte tu suprovou chuť.Hano, pokud Váše rodina nemá v lásce do jídla ovoce, tak bych zkusil tento pokrm po dopečení rozmixovat a naservírovat. Jak se říká "Co oko vevidí ....."

  • Hana Rožníčková | 15. 10. 2006 18:47

    Ivano, také experimentuji s římským hrncem, ale mě se nezdá, že by ta kůže byla vařená. Je pravda, že není jako když je kuře ugrilované, ale nám chutná. Já používám koření Pečené kuře od Kotanyi a peču při 220°C.Tohle jídlo určitě vyzkouším, ale nevím co tomu bude říkat rodina / tomu ovoci /.

  • Ivana Samcová | 15. 10. 2006 17:39

    Jednoduchá příprava, výborná chuť. Dala jsem kompotované broskve a k plátkům tvrdého sýra jsem přidala i nivu. Všem chutnalo.V římském hrnci připravuji jídla ráda, jen nevím, co si počít s kůží na kuřeti, vypadá skoro jak vařená. Já bych ji nejraději sundala, ale o tom ostatní nechtějí ani slyšet, ale chtějí ji křupavou. Nevíte, co s tím?

  • Anonym | 29. 8. 2006 13:25

    Myslim, ze tohle muze byt moooc dobre:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Červené víno Cibule Drcený kmín Kuřecí maso Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Cheesecake

Cheesecake

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Doporučujeme

30 minut
Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

30 minut
Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

25 minut
Banánoví mini beránci

Banánoví mini beránci

15 minut
Muffiny se špenátem, fettou a sušenými rajčaty

Muffiny se špenátem, fettou a…

20 minut
Velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky

15 minut
Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

90 minut
Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou

Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou

20 minut
Vejce se špenátem a prosciuttem

Vejce se špenátem a prosciuttem

30 minut
Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Bazar
Malinovo-červená kombinézka - vel.68-74 Malinovo-červená kombinézka - vel.68-74 Více info
Wallis cihlově červené triko - dvojí efekt, V. 42 Wallis cihlově červené triko - dvojí efekt, V. 42 Více info
červeno tmavo modrá bunda 2v1 oboustranná červeno tmavo modrá bunda 2v1 oboustranná Více info
červené tričko vel 110 červené tričko vel 110 Více info

Poslední sledované recepty

213
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
91
Klasické lečo
Klasické lečo
91
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s…
77
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím
70
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem

Zajímavé články

Smažené dobroty podle cukráře Josefa Maršálka: Nadýchané koblihy, vdolky bez kynutí nebo lívance s banány v karamelu
Smažené dobroty podle cukráře Josefa Maršálka:…
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na každý den v týdnu!
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na…
Moc soli, příliš kyselé, hodně pikantní nebo jídlo bez chuti? Víme, jak ho ještě zachránit!
Moc soli, příliš kyselé, hodně pikantní nebo…
Krásně nazdobené velikonoční cukroví: Nechte se inspirovat v naší galerii
Krásně nazdobené velikonoční cukroví: Nechte se…
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou raz dva!
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou…
AHA.cz Zásadní změna u Dykové: Reakce Vojty budí rozpaky

Zásadní změna u Dykové: Reakce Vojty budí rozpaky

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Čínský nový rok Zajíce 2023 začíná: Co nám přinese a jaký bude mít vliv?

Čínský nový rok Zajíce 2023 začíná: Co nám přinese a jaký bude mít vliv?

Blesk pro ženy Jak má vypadat pravá láska? Tyhle filmy jsou nejlepší inspirací!

Jak má vypadat pravá láska? Tyhle filmy jsou nejlepší inspirací!

Ženy.cz Žiletka, vosk nebo IPL: Jakou techniku zvolit při holení chloupků po celém těle?

Žiletka, vosk nebo IPL: Jakou techniku zvolit při holení chloupků po celém těle?

Blesk.cz Pluta z VyVolených hledá Interpol: Jde o balík peněz!

Pluta z VyVolených hledá Interpol: Jde o balík peněz!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdy budou mít děti v letošním školním roce jarní prázdniny? Tady máte kompletní přehled

Kdy budou mít děti v letošním školním roce jarní prázdniny? Tady máte kompletní přehled

Blesk Horoskopy Nezištní přátelé: Která znamení horoskopu vás budou chovat jako v bavlnce?

Nezištní přátelé: Která znamení horoskopu vás budou chovat jako v bavlnce?

Abecedazahrady Pylová alergie: Co o ní víme a jak ji zvládnout co nejlépe i jako zahrádkář

Pylová alergie: Co o ní víme a jak ji zvládnout co nejlépe i jako zahrádkář

Další doporučené recepty:

Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) muffiny
Broskvové (meruňkové) muffiny
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové řezy
Broskvové řezy
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí