Broskvové (meruňkové) lívance II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce větší (nebo dvě malé)
    • 350
      g meruňky nebo broskve, cca
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • 350
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zralé sladké meruňky nebo broskve si pokrájíme na malé kousky.
2
V míse si rozmícháme společně s mlékem oba cukry, vejce, rum a polohrubou mouku s kypřidlem na hladké, středně tuhé, táhnoucí se těsto (tužší než na palačinky). Do připraveného těsta vmícháme meruňky nebo broskve a ihned naběračkou lijeme těsto buď do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo do rozpálené pánve s trochou oleje po malých dávkách a smažíme malé placičky. Smažíme z obou stran dozlatova, po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme.
3
Podáváme posypané moučkovým cukrem, přelité meruňkovým či broskvovým sirupem (recept je zde uveden), se šlehačkou, slazenou zakysanou smetanou či jogurtem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: