• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    Napište svůj komentář k receptu

    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

    autor: Leszek
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
    • Hlavní jídlo
      • 1
        ks cibule velká nebo 2 menší
      • celer polovina menšího
      • sůl
      • 3
        ks mrkev velké
      • 1
        kelímek zakysaná smetana hustá
      • 2
        ks kořen petržele
      • 100
        g špek
      • divoké koření Tymián (tymiánem nešetříme:)), bobkový list, celý pepř, nové koření
      • 5
        dl horká voda
      • 1
        lžíce vepřové sádlo
      • 3
        ks vepřový jazyk
    • Příloha
      • houskový knedlík podle receptu: Výborné hrníčkové knedle http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106

    Postup přípravy receptu

    1
    Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.

    RADA: Ochutnejte hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou a další moravské speciality

    2
    Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do Pascalova hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření (celé koření si dávejte do čajového pytlíku nebo do uzavíratelného sítka na čaj - nebudete poté muset hledat kuličky), vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
    3
    Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak si ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění, ale to já neuznávám, omáčky je vždy dost a po rozmixování je hezky krémová :-P

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

    4
    Při vypnutém sporáku si omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
    5
    Na talíř si nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu z domácím knedlíčkem si celá rodina pošmákne. Dobrou chuť!

    RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

    6
    (Nekterým se zdá nechutné vařit jazyk vepře, ale stačí, když to pojmenujete vepřové masíčko, nikdo po nakrájení uvařeného jazyka zatím nepoznal, že to je jazyk a to měkoučké šťavnaté masíčko celé snědli. Nebe v hubě. ;))
    7
    Jako přílohu doporučuji výborné hrníčkové knedle dle zdejšího receptu dostupného na adrese: http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřový jazyk na česneku

    Vepřový jazyk na česneku

    Vepřový jazyk na divoko

    Vepřový jazyk na divoko

    Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

    Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Petite
      Petite | 11. 3. 2015 23:25

      Jistě došlo k drobnému omylu, v obou případech bychom byli ve Francii v 17. století na poli matematiky a fyziky. Jen na kulinářských stránkách Denis Papin zůstal trochu ve stínu Blaise Pascala. Žádná tragedie. My si to přeložíme.

    • goar
      goar | 30. 8. 2014 22:47

      Pascalův hrnec je neexistující krávovina - jak jinak to popsat :))

    • Radek
      Radek | 6. 8. 2013 22:21

      zkusil jsem poprvé, a měj jsem trochu více koření takže to bylo hodně ,,na divoko,, přidal jsem jednu lžíci povidel a opravdu luxus :D

    • QTK
      QTK | 22. 3. 2013 15:08

      Co je to Pascalův hrnec? Já znám pouze Pascalův binomický trojúhelník...

    • michal_masek | 5. 3. 2013 11:17

      vařím jakzyk a najednou mi z toho vyjde svíčková :), ale je luxusní to se musí nechat !

    • Leszek | 12. 1. 2013 12:06

      Děkuji, těší mě :-*

    • Žanetka2411
      Žanetka2411 | 4. 11. 2012 13:27

      Fáááákt luxusní.. Dneska jsem dělala na oběd ááá , no prostě mňááááám <3 <3 <3

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Vnitřnosti Zelenina
    Maso Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zálivky a omáčky Vepřové Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Divoké koření Horká voda Houskový knedlík Kořen petržele Mrkev Špek Sůl Vepřové sádlo Vepřový jazyk Zakysaná smetana

    Jak na houskový knedlík

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Coleslaw - podzimní vitamíny

    Coleslaw - podzimní vitamíny

    Norský dresing na zeleninové saláty

    Norský dresing na zeleninové saláty

    Kyprý jablkový koláč

    Kyprý jablkový koláč

    Broskvové řezy II.

    Broskvové řezy II.

    Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

    Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

    Vídeňská cibulka

    Vídeňská cibulka

    Bramborovo-dýňové placičky

    Bramborovo-dýňové placičky

    Luxusní punčák

    Luxusní punčák

    Guláš s hlívou ústřičnou

    Guláš s hlívou ústřičnou

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Jak na houskový knedlík

    Poslední sledované recepty

    270
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    37
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    36
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    33
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Luxusní špenát
    Luxusní špenát
    Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
    Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
    Luxusní tiramisu
    Luxusní tiramisu
    Mac and cheese
    Mac and cheese
    Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
    Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým…
    Mačkané brambory
    Mačkané brambory
    • Recepty.cz
    • Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí