Vepřový jazyk na česneku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřový jazyk
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 2
      ks bageta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme jazyky na chvíli do studené vody (aby se daly lehce sloupnout). Oloupané jazyky nakrájíme na asi 8 mm silné plátky a opepříme je. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, zbytek prolisujeme. Rozetřeným česnekem potřeme jazyky z obou stran a na rozpáleném oleji je opékáme.
2
Poté přidáme nakrájený česnek a orestujeme. Housky rozpůlíme a rozpečeme je v troubě. Do housek vkládáme jazyky a podáváme se zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan Němec
    Jan Němec |

    29. 12. 2010 14:33

    Jazyk mam rád na všechny spůsoby.

  • R H
    R H |

    23. 12. 2007 19:47

    S česnekem jazyk miluju úplně nejvíce. Jinak s křenem a hořčicí nebo na smetaně. Mňaaaaaaaaam!

  • Jana V.
    Jana V. |

    16. 10. 2007 01:20

    Přiznám se,jazyk,to je moje úchylka.Každou chvíli si koupím,uvařím,a pak jím jen s chlebem a hořčicí..S česnekem jsem to ještě nezkoušela.Ale proč ne?