Vepřový králík pečený na bylinkách

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka opláchněte a osušte. Z bůčku odkrojte plátek a nakrájejte ho na drobné kostičky, cibule oloupejte a nakrájejte na osminky. Kostky bůčku rozložte do pekáče se sádlem či olejem, na ně rozdělte cibuli a navrch položte králíka a bůček. Kůži několikrát stejnoměrně nařízněte. Vše lehce osolte, posypte kmínem a česnekem a mezi maso vložte bylinky.
2
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu za občasného podlévání vroucí vodou a přelévání vypečenou šťávou, až bude maso králíka i bůčku křehké. Rozdělte na porce a podávejte s bramborami, kaší nebo velikonoční nádivkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Květa
    Květa |

    28. 1. 2017 14:18

    Už je naložený - nechám přes noc a zítra napíšu jestli se podařil :-)

  • Petra
    Petra |

    15. 8. 2016 15:06

    Dneska vyzkouším, líbí se mi ten název "Vepřoý králík" :-D

  • epfkkh
    epfkkh |

    5. 11. 2013 02:25

    zifsXN <a href="http://lrpybutgnlva.com/">lrpybutgnlva</a>, [url=http://stoxxdldegug.com/]stoxxdldegug[/url], [link=http://dhuhmriusawr.com/]dhuhmriusawr[/link], http://tqmknbiaceph.com/

  • lili
    lili |

    17. 4. 2013 19:16

    nevim, ale jak vypada "veprovy kralik"? :-D

  • Anonymous
    Anonymous |

    8. 10. 2011 18:34

    vyborny recept!

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    13. 10. 2010 18:22

    Moje babička pékávala králíka s uzeným bůčkem, tohle s těmi bylinkami je dobrá kombinace.

  • petr-bednar
    petr-bednar |

    13. 10. 2010 17:32

    Kralika mam moc rad, musim vyzkouset tenhle recept.

Další doporučené recepty: