• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Křížaly - sušená jablka
    Napište svůj komentář k receptu

    Křížaly - sušená jablka

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 22
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Křížaly - sušená jablka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • jablka -libovolné množství padaných,sbíraných jablek

    Postup přípravy receptu

    1
    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se výrazně zkrátí, pokud nemáte šušičku. Mřížku nebo plech dáme na radiátor a necháme jablka takto schnout 1,5 - 2 dny. Pak přendáme do plátěných sáčků a necháme doschnout, občas promícháme. Nahnilé ovoce na přípravu křížal nepoužíváme! Chuťově jsou lepší z kyselejších jablek. Pokud vám nevadí tvrdší slupka, nemusíte jablka ani loupat.
    2
    Křížaly lze použít jako zdravé mlsání k televizi, na přípravu kompotu nebo nádivky. Nebo trošku zhřešit a namáčet je v čokoládě. :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Sušená rajčata

    Sušená rajčata

    Sušená vepřová panenka

    Sušená vepřová panenka

    Italská nakládaná sušená rajčata

    Italská nakládaná sušená rajčata

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ass.rs
      ass.rs | 11. 1. 2016 11:55

      tak to pardon,nejdřív si kup televízi,až pak jablka... :-(

    • recepty73
      recepty73 | 12. 11. 2015 14:45

      ...a co třeba do kina místo popcornu :-\ :-D

    • Lukáš
      Lukáš | 20. 10. 2015 21:45

      Co mám dělat, když nemám televizi ? Mohu si tento recept také udělat?

    • Lenka
      Lenka | 7. 10. 2015 13:40

      Super!

    • Irena
      Irena | 26. 1. 2013 18:05

      Ze zcvrklých jablek dělám kompoty a peču skoro obden různé koláče a teď se jich zbavuji i takhle a zírám, jak mizí rovnou z topení :)) , jsou super. Ušila jsem si na ně pytlíky ze starého povlečení, ty se budou hodit i na houby a bylinky :)) .

    • HelenaPa | 15. 10. 2012 13:09

      Když radiátory ještě moc nehřejí, dávám je do pootevřené trouby na hodně mírno (obvykle po dopečení moučníku).

    • Lalinka
      Lalinka | 16. 8. 2012 17:56

      Daly by se i sušit na mírno v troubě ?

    • Jarmila
      Jarmila | 6. 12. 2011 11:09

      Dělám jich každý rok hromadu a vždycky se všechny snědí.

    • Petra_z_Pardubic
      Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 19:46

      Stará dobrá klasika :-)

    • :-)
      :-) | 14. 1. 2011 19:47

      PRIMA ZOBAČKA,DĚLALA JE UŽ MOJE PRABABIČKA!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Dietní Pro děti Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Jablka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tatarský biftek z lososa

    Tatarský biftek z lososa

    Zeleninový salát se sýrem a šunkou

    Zeleninový salát se sýrem a šunkou

    Ředkvičkový salát

    Ředkvičkový salát

    Babiččin bramborový salát

    Babiččin bramborový salát

    Mandlový dort

    Mandlový dort

    Tulácký guláš

    Tulácký guláš

    Zapečená kuřecí prsa

    Zapečená kuřecí prsa

    Mleté maso po marocku

    Mleté maso po marocku

    Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

    Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    39
    Míša řezy
    Míša řezy
    35
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    31
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Miroslav Donutil slaví 70: Špatná léčba epilepsie mě málem zabila

    Miroslav Donutil slaví 70: Špatná léčba epilepsie mě málem zabila

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Lesk a bída pražského metra: Pofiderní non-stop? Ne, jedna z nejkrásnějších evropských stanic!

    Lesk a bída pražského metra: Pofiderní non-stop? Ne, jedna z nejkrásnějších evropských stanic!

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
    Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
    Křidýlka od číňana
    Křidýlka od číňana
    Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
    Křidýlka v marinádě z ančoviček a…
    Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
    Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
    Křupavé bramboráčky s křenem
    Křupavé bramboráčky s křenem
    Křupavé bramboráky
    Křupavé bramboráky
    • Recepty.cz
    • Křížaly - sušená jablka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí