Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 16
      ks kuřecí křídla
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks ančovičky
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 800
      g brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice podle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle chuti dosolte. Do marinády dejte křídla a marinujte minimálně hodinu, lépe přes noc.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Na hranolky oškrábejte brambory a nakrájejte na hranoly. Dejte je na hodinu do studené vody.
3
Rozpalte olej v hlubokém kastrolu nebo fritovacím hrnci. Brambory slijte, osušte a předsmažte. Nechte olej okapat a předsmažené hranolky zcela vystydnout.
4
Mezitím rozpalte gril. Křídla grilujte pomalu za občasného otáčení dokud nejsou uvnitř propečená a zlatá. Těsně než budou křídla hotová, dosmažte hranolky. Podávejte s citronem a dijonskou hořčicí.

RADA: Jak na grilování masa?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: