Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • 50
      g máslo
    • 70
      g ovesné vločky
    • 200
      ml mléko
    • 2
      kostka droždí 2 x 42 gramů
    • 100
      g moravské uzené nebo šunka dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks vejce dle velikosti, 3 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná cca 60 gramů
    • 150
      g nakládané okurky
    • 1
      ks cibule menší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut.
2
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a za občasného míchání ho osmažíme dorůžova.
3
Poté přisypeme nasekaný česnek, drobně pokrájené uzené maso nebo šunku zauzenou, dušenou či od kosti, opepříme a ještě krátce osmažíme.
4
Do směsi přidáme namočené vločky s mlékem, promícháme a krátce (cca 3 minutky) podusíme pod poklicí. Následně do pánve rozklepneme vejce, která necháme srazit za občasného promíchání. Vše dle chuti osolíme, případně ještě opepříme a necháme zchladnout.
5
Následně do směsi vmícháme hořčici a drobně pokrájené okurky s cibulí, dáme do chladna alespoň na hodinku proležet a podáváme s čerstvým pečivem či chlebem.
6
Na pečivu dozdobíme kyselou okurkou, rajčetem, kouskem sterilované či čerstvé papriky...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: