Drožďová polévka s houbami a quinoou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo cca
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka droždí 42 gramů
    • 35
      g hladká mouka cca
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      hrst sušené houby předem namočené ve vodě
    • 100
      g kořenová zelenina nebo směs mražené do polévky, cca
    • vývar dle potřeby
    • sůl
    • pepř mletý
    • quinoa - předvařená, dle potřeby
    • nať z bylinek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, do které rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit na kašičku. Přisypeme mouku a za stálého míchání ještě chvíli smažíme na drožďovou jíšku. Přilijeme vývar (cca 600 ml) a dobře promícháme. Přisypeme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu (nebo zeleninu dle vlastního výběru), nasekaný česnek a pokrájené, předem namočené houby. Osolíme a opepříme dle chuti, případně ještě dolijeme vývar a vaříme do změknutí hub a zeleniny. Nakonec přisypeme trochu nasekané pažitky či petrželky.
2
Quinou (cca 50 gramů) namočíme na 15 minut do studené vody, pak vodu slijeme, quinou zalijeme například osolenou vodou s bylinkami, rozmáčknutým stroužkem česneku nebo silným vývarem (1:2) a vaříme 15 minut. Pak zaklopenou necháme dojít asi dalších 10 minut.
3
Quinou buď vmícháme rovnou do uvařené polévky, nebo si každý do talíře nandá kolik chce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: