• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
    Napište svůj komentář k receptu

    Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně

    autor: Žrout
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 29
    doba přípravy: 15 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
    Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
    Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
    Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
    Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
    Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • cibule
      • máslo
      • sůl
      • 4
        vejce
      • pažitka
      • 2
        droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, přidáme droždí. Poté, co se z droždí odpaří voda, smícháme s cibulkou. Přidáme vejce a mícháme. Osolíme dle chuti a přidáme jemně nakrájenou pažitku.

    RADA: Tipy na další chutné pomazánky

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Drožďová pomazánka II.

    Drožďová pomazánka II.

    Drožďová pomazánka - Dědův recept

    Drožďová pomazánka - Dědův recept

    Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

    Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Zdeněk
      Zdeněk | 18. 10. 2016 18:26

      V receptu je lgický nesmysl. Nevadí, já si to přeberu... :-)

    • Blanka
      Blanka | 13. 2. 2015 17:53

      Přidávám šunku, rajský protlak, hořčici, zahustím trochou strouhanky.....

    • Milan
      Milan | 11. 2. 2015 20:41

      Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$

    • Milan
      Milan | 11. 2. 2015 20:41

      Tímto humusem nás krmili obden na internátě ( domov mládeže) Jednou jsem to zkusil, poblil se a od té doby jsem vždy když toto bylo na jídelníčku snídal suchý rohlík s čajem :-$ :-$ :-$

    • Milan
      Milan | 11. 2. 2015 20:39

      Tímto humusem nás krmili obden na internátě (domov mládeže). Jednou jsem to zkusil, poblil se a pak jsem obden měl k snídani jen suchý rohlík s čajem. :-$ :-$ :-$

    • milena
      milena | 9. 2. 2015 12:27

      dělám též drožďovou pomazánku, dříve z kostičky droždí, ale teď u nás začaly prodávat droždí vážené jako bylo dříve a to nemá chybu je daleko lepší, když jedu ke známým tak jim kupuji celou velkou kostku

    • marie
      marie | 27. 1. 2015 20:06

      dneska jsem dělala pomazánku z kostičky droždí ,ale takoví zápach z droždí jsem nikdy necítila Bude mi 70 let dělala jsem i knedlíčky do polevky skušenosti mám dobré až dnes jako když se vypařuje aceton zítra si pochutnají slepice Má také někdo takovou zkušenost děkuji

    • lucia
      lucia | 7. 1. 2015 18:15

      K cibulke pridajte nadrobno pokrájané kyslé uhorky... Najlepšie. :)

    • Bára
      Bára | 20. 6. 2014 15:13

      Já jsem zrovna včera pomazánku dělala a na zlatavou cibulku šoupnu droždí, když se začně srážet, tak jsem tam přilila dvě vejce, nechala jsem to odstát a do vychladlé hmoty jsem zamíchala jedno celé pomazánkové máslo, trošku majolky a hořčice.. no a sůl a pepř.. když máte nějaké bylinky, tak klido pido.. no a pomazánka je krémová, žádné hrudky..

    • joe
      joe | 5. 2. 2014 15:05

      super je s tav. sýrem (madetka) ;-)

    • Jana
      Jana | 10. 10. 2012 18:20

      Zkus to následovně: máslo a cibulka se nechá zpěnit,nasypu droždí a míchám tak dlouho,až je droždí husté,jeví se jakoby mastné.Přidám lžíci hladké mouky,ta se lehce dozlatova přismahne.Odstavím,zaleju mlékem ( cca 1,5 dl ) se 2 vejci,míchám mimo vařič do kaše. Vrátím na plotnu a dosmažím. Konzistenci upavím dle potřeby troškou mléka,většinou není třeba. Do vychládlé pomazánky přidám nakrájený salám, (dobrý je gothaj ),pažitku.

    • Berýšek | 26. 7. 2012 14:52

      Také ji dělám už dlouho, jen ještě zároveň s vajíčky přidávám trochu mléka - výsledek je jemnější, krémovější a je toho víc :-) . Další varianta je, že se na lehce osmahnutou cibulku před přidáním droží ještě nasype sladká paprika (na 2 vejce cca zarovnaná čajová lžička). Je to zase úplně jiné a ke chlebíku s máslem to nemá chybu, stojí za vyzkoušení.

    • helabuena
      helabuena | 27. 6. 2012 13:23

      Tuhle pomazánku dělám už mnoho let,jen na závěr do ní přimíchám jakýkoliv salám,nastrouhaný na hrubém struhadle a nadrobno nakrájenou pažitku.Je to super.Vyzkoušejte.

    • Želva
      Želva | 4. 5. 2012 12:06

      Děkuji za tip! Určitě vyzkouším

    • Marťa
      Marťa | 3. 5. 2012 15:21

      No já myslím, že to bude těmi vajíčky. Ty udělají konzistenci vždycky hrudkovitou. Já dělám pomazánku bez vajec, jenom osmahnout cibulku, přidat droždí, a když to vychladne smíchat s pomazánkovým máslem. Je pak úplně hladká a výborná.

    • Želva
      Želva | 1. 5. 2012 10:55

      Mám takový dotaz... přestože tuhle pomazánku děláme už leta, nikdy se mi nepodařilo vytvořit takovou hladkou konzistenci, s jakou jsem se setkala po různu v jídelnách a na návštěvách. Nemyslím takovou hrudkovitou (ve stylu mozečku) jako je na obrázku. Mám na mysli jednolitou hustou a hladkou pomazánku pro děti jaká se mazala na chleby ve školkách. Ať dělám co chci, stejně se nakonec vždycky zdrcne a zhrudkovatí. Poradíte?

    • Oli
      Oli | 14. 4. 2012 18:59

      kydnout a michat:)

    • Ivca
      Ivca | 6. 2. 2012 17:42

      Dobrý den..asi sem uplne hloupa ale to vajicko tam mam dat na tvrdo nebo jenom ho tam tak kidnout a michat :D :(

    • nnln | 10. 8. 2011 12:14

      nakrájet nadrobno a osmahnout na másle, dokud nezesklovatí :-) Jakoby zprůhlední.

    • Ahuk | 10. 8. 2011 07:15

      Možná je to hloupé, ale co znamená: "Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, " ? :-)

    • nnln | 7. 5. 2011 17:32

      výborná pomazánka! a nejen na snídani:) přidávám foto

    • katerina lipkova
      katerina lipkova | 7. 2. 2010 17:27

      mnaaaaaaaam,sice jsem nedala 4vajicka ,ale vyborna

    • Iva Štyndlová
      Iva Štyndlová | 8. 11. 2009 10:48

      Zrovna jsem jí udělala k snídaňi. Jednoduchá, rychlá a naprosto skvělá.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 3. 7. 2009 10:51

      Moc dobrá.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 2. 10. 2008 23:28

      Pane Otakare, díky, jak se do toho moc zamotáváme, tak už ani já nerozumím , o co jde?

    • Petule B.
      Petule B. | 2. 10. 2008 23:16

      Ja ji dělám takhle už léta a vždy nechám cibulku zesklovatět, na ni šoupnu rozdrobené kvasnice a průběžně míchám, až se kvasnice rozpustí (každé jsou trochu jiné, některé se opravdu rozpustí na kašičku, jiné jen zdrcnou) a pak do toho zamíchám vejce... atd. Víceméně se nedá nijak zkazit :o) Je výborná, vyzkoušejte.

    • Otakar Novák
      Otakar Novák | 2. 10. 2008 23:09

      Hlavně z toho nedělejte kovbojku, pí.Pátková to přeci píše jasně, néééééé :-)

    • Jana Remková
      Jana Remková | 2. 10. 2008 22:32

      Trochu nerozumím,na másle osmažím cibulku a přidám droždí,až se odpaří z droždí voda,smíchám s cibulkou.A kde je ta cibulka,když přidám droždí,na půlce pánve?

    • Hana Štricková
      Hana Štricková | 1. 10. 2008 09:23

      Přesně takovou pomazánku dělám, jen jsem omezena její "vůní" při vaření - tu rodina nemusí a tak větrám jak se dá..... ale výsledek je opravdu dobrý - jíme za tepla i studena.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 30. 9. 2008 19:56

      Je to tak, do osmažené cibulky dáme droždí, já osobně míchám až se tzv.zdrcne, zamíchám a přidám vajíčko. Recept je dobrý, ale trochu nesrozumitelný tím, že je napsáno "až se odpaří voda smícháme s cibulí", jinak je moc dobrý dělám pravidelně 2x v týdnu pro babičku.

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 30. 9. 2008 19:02

      Ja tomu rozumiem tak, že do zosklovatenej cibulky pridáme droždie, nemiešame, necháme odpariť vodu, potom zmiešame s cibulkou atď.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 30. 9. 2008 18:53

      Petro, je dáno receptem - cibulku zesklovatíme a přidáme droždí na cibulku, až se pořádně,ale pořádně odpaří droždí, přidáme vejce. Je pravda, že recept je trochu "pomíchaný", protože droždí se dává na cibulku . Po druhém čtení, Vás chápu !

    • Petra Adamovičová
      Petra Adamovičová | 30. 9. 2008 15:39

      Z receptu není jasné, zda se cibulka přidává před droždím nebo po něm. V ingrediencích píšete jen o jedné cibulce...

    • Ňulinka -
      Ňulinka - | 29. 9. 2008 07:45

      Taky ji dělávám,je vynikající,jen ještě přidávám dle chuti rozmačkaný česnek.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
    Chuťovky Pomazánky Snídaně Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Droždí Máslo Pažitka Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Listové řezy s krémem

    Listové řezy s krémem

    Pařížské rohlíčky II.

    Pařížské rohlíčky II.

    Masové kuličky z Ikea

    Masové kuličky z Ikea

    Dietní pečené kuře s rýží

    Dietní pečené kuře s rýží

    Výborná ořechová bábovka

    Výborná ořechová bábovka

    Kuře po francouzsku

    Kuře po francouzsku

    Zapečená ryba s přílohou

    Zapečená ryba s přílohou

    Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

    Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

    Sváteční řezy s tvarohem a jablky

    Sváteční řezy s tvarohem a jablky

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    38
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    22
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    22
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Další doporučené recepty:

    Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami
    Drožďová polévka křečka Josífka s…
    Drožďová polévka s houbami a quinoou
    Drožďová polévka s houbami a quinoou
    Drožďová pomazánka - Dědův recept
    Drožďová pomazánka - Dědův recept
    Drožďová pomazánka - úplně jinak
    Drožďová pomazánka - úplně jinak
    Drožďová pomazánka II.
    Drožďová pomazánka II.
    Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
    Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
    • Recepty.cz
    • Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí